Volg ons

Eerste Divisie

Sparta woedend op FC Twente vanwege benaderen Xandro Schenk

Sparta woedend op FC Twente vanwege benaderen Xandro Schenk

Sparta is woedend op FC Twente, dat alsnog een poging zou hebben gewaagd om Xandro Schenk weg te kapen bij de Rotterdammers. Technisch directeur Henk van Stee haalt hard uit bij RTV Rijnmond.

,,Wij hebben gisteren alle puntjes op de i gezet met betrekking tot zijn contract, iedereen was blij, die jongen zelf ook, totdat FC Twente belde met Xandro’s vader en hem een aanbieding deed die veel hoger is dan onze aanbieding”, aldus Van Stee. ,,Zijn kop is gek gemaakt door FC Twente. Wij hebben gebeld met FC Twente en gevraagd waar ze mee bezig zijn, dit kunnen ze niet maken. Ze hebben achter de rug van de agenten van Schenk zijn vader benaderd.”

Schenk had zich vrijdag moeten melden bij Sparta, maar kwam niet opdagen. ,,FC Twente laat niets meer van zich horen. Volgens Evert Bleuming heeft Schenk niets getekend. Ik heb heel erg boos op FC Twente en ook een beetje teleurgesteld in Schenk. Zij hebben hem gek gemaakt, aan de andere kant vind ik ook dat ie kloten moet hebben. Ik hoop dat hij tot bezinning komt in de komende dagen. Wij kunnen er nu een arbitragezaak van maken. Dan ga ik er voor 99 procent vanuit dat wij in het gelijk worden gesteld, door beelden en wat er op papier staat. Maar de vraag is: wil je dat nog wel?”

Van Stee is ook verbaasd over het lucratieve aanbod van de Enschedese club: ,,Gezien hun financiële positie, ik begrijp niet dat ze dergelijke salarissen kunnen betalen die wij niet kunnen betalen. FC Twente komt al jaren niet zo netjes in het nieuws, dit bevestigd dat alleen maar.”

Discussieer mee!

Meer over Eerste Divisie