Home Competities Eerste Divisie Sparta verliest punten in slotfase tegen Volendam, fraaie comeback van FC Dordrecht...

Sparta verliest punten in slotfase tegen Volendam, fraaie comeback van FC Dordrecht en zege voor MVV

Sparta leek vrijdagavond in Volendam op weg naar een fraaie overwinning, niets was echter minder waar. De Volendammers wisten in de laatste elf minuten een achterstand weg te werken van twee doelpunten en liepen met één punt het speelveld af (2-2). Jong Ajax moest in Dordrecht ook genoegen nemen met een puntendeling (3-3), dit ook na een voorsprong van twee treffers. MVV won in eigen huis van Telstar door twee doelpunten van Anthony van den Hurk (2-0).

- Advertentie -

Volendam – Sparta
De Rotterdamse ploeg kwam na drie minuten spelen aan de leiding in Volendam. De inzet van Laros Duarte vanaf de rand van het zestienmetergebied werd van richting veranderd door Visser waardoor de bal in het net verdween (0-1). Net voor de pauze kwam Sparta op 0-2, Duarte was nu de aangever en Harroui de afmaker. Elf minuten voor het einde van het officiële speeltijd kwam FC Volendam weer terug in de wedstrijd. Rodney Antwi dribbelde door de defensie van Sparta en passeerde de doelman van de Rotterdammers (1-2). In de 86ste minuut kwam Volendam toch nog naast Sparta. Een afstandsschot van Kevin Visser kon niet worden gekeerd door doelman Kortsmit.

FC Dordrecht – Jong Ajax
Danilo Pareira was verantwoordelijk voor de openingstreffer in dienst van Jong Ajax. Zijn inzet verdween met een mooie boog over de doelman van de tegenstander, maar op tv beelden was later te zien dat de bal van richting veranderd werd door een speler van FC Dordrecht (0-1). Nog binnen het kwartier deed de thuisploeg wat terug. Jeremy Cijntje wist met zijn treffer de stand weer gelijk te trekken (1-1). Zeven minuten na de gelijkmaker stond er een tussenstand van 1-3 op het scorebord, dit door doelpunten van Nikolas Kuhn en Pereira. In de 67ste minuut kreeg FC Dordrecht weer zicht op een goed resultaat. De voorzet van Joël Zwart werd binnen gewerkt door Simon Power (2-3).  In de 81ste minuut kwam FC Dordrecht verrassend weer naast Jong Ajax. Jari Schuurman werkte de bal binnen waardoor de stand van 3-3 op het scorebord stond.

MVV – Telstar
De thuisploeg kende een droomstart want na vier minuten spelen kwam het al aan de leiding. Een mooie kopbal van Anthony van den Hurk betekende de 1-0. De maker van de openingstreffer was ook goed voor de tweede treffer van de avond. Vanuit een goed genomen hoekschop kopte hij de bal binnen (2-0).

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES