maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie Zaterdag'Sparta Nijkerk blokkeerde overgang Eric Speelziek naar Spakenburg'

‘Sparta Nijkerk blokkeerde overgang Eric Speelziek naar Spakenburg’

Sparta Nijkerk heeft de afgelopen periode de overstap van trainer Eric Speelziek naar Spakenburg geblokkeerd. Dat stelt de oefenmeester in gesprek met Mark Kloostra, verslaggever van RTV Utrecht en Radio 1.

Speelziek was één van de kandidaten om Eric Meijers op te volgen aan de blauwe zijde van de Westmaat. Niet duidelijk is of de Edense coach bovenaan het lijstje stond, of dat Spakenburg eerst simpelweg informeerde of Speelziek beschikbaar zou zijn. De succescoach van de Nijkerkers heeft immers nog een doorlopend contract op de Ebbenhorst voor volgend seizoen. Sparta Nijkerk besloot Speelziek aan zijn contract te houden en niet te willen meewerken aan een eventuele tussentijdse ontbinding. Uiteindelijk viel de keuze van Spakenburg op Patrick Loenen, nu succesvol bij Sportlust ’46.

Speelziek over het contact met Spakenburg: ,,Het is eigenlijk best eenvoudig. Spakenburg had een aantal mensen op het lijstje waar ik er één van was. Maar Sparta heeft duidelijk gezegd dat ze dat niet wilden, Spakenburg wilde graag begreep ik maar Sparta wenste daar niet aan mee te werken want ik heb nog een contract voor een jaar. Sparta heeft mij aan mijn contract gehouden.”

Eerder was Speelziek al één van de kandidaten om aan de slag te gaan bij rivaal IJsselmeervogels enkele jaren geleden.

De reactie van Speelziek op de interesse van Spakenburg is te horen vanaf minuut 4:40.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS