dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSparta niet verder dan puntendeling tegen Roda JC en Go Ahead Eagles...

Sparta niet verder dan puntendeling tegen Roda JC en Go Ahead Eagles buigt achterstand om in een zege

Sparta leek vrijdagavond op weg naar een eenvoudige zege op Roda JC. Na negentien minuten spelen stond de 2-0 al op het scorebord en het wachten was op de derde treffer in het voordeel van de Rotterdammers. Deze viel echter niet en twee doelpunten van Mario Engels leverde de thuisploeg duur puntenverlies op (2-2). Go Ahead Eagles kwam thuis op achterstand tegen Almere City, maar het wist alsnog de drie punten zeker te stellen (2-1). NEC en Telstar deelden de punten (1-1) en FC Eindhoven won in en tegen Volendam (1-3).

Sparta – Roda JC
De thuisploeg kwam na twee minuten spelen aan de leiding toen Bart Vriends de bal na een goed genomen hoekschop achter de doelman van RKC wist te koppen (1-0). Sparta bleef aanvallend spelen en het kreeg na achttien minjuten loon naar werken. Mohamed Rayhi wist goed door te zetten en schoot fraai de 2-0 binnen. Twee minuten voor het einde van de eerste helft was het Mario Engels die de wedstrijd weer de benodigde spanning wist te geven (2-1). Net na de start van de tweede helft stond de stand van 2-2 plotseling op het scorebord. Engels was ook nu weer trefzeker (2-2).

Go Ahead Eagles – Almere City
De ploeg uit Deventer was tot aan de 27ste minuut heer en meester tegen Almere City. Laatstgenoemde ploeg werd vooral op de been gehouden door de sterk keepende Agil Etemadi. De uitploeg kwam in de voornoemde minuut onverwacht aan de leiding, dit vanaf de elfmeterstip. De toegekende strafschop werd benut door Niek Vossebelt (1-0). Nog voor de pauze was er reden tot juichen voor de supporters van Go Ahead Eagles. Een vrijstaande Paco van Moorsel kon na een goede aanval afronden (1-1). Een kwartier voor tijd bracht invaller Thomas Verheydt de thuisploeg aan de leiding, dit op aangever van Jaroslav Navratil (2-1).

NEC – Telstar
De Nijmegenaren kwamen na acht minuten spelen aan de leiding, maar daar had het wel de hulp van de tegenstander bij nodig. Een inzet van Joey van den Berg verdween achter de doelman van Telstar nadat de bal aangeraakt werd door een speler van de ploeg uit Velsen (1-0). Na ruim een half uur spelen kwam Telstar weer naast NEC. Anas Najah wist de bal in het net van de tegenstander te deponeren (1-1).

FC Volendam – FC Eindhoven
Er was nog geen minuut gespeeld toen de thuisspelende vereniging de eerste treffer al wist te produceren. Nick Doodeman, die vorige week nog direct vanuit een corner raak wist te schieten, was ook nu trefzeker (1-0).   Bij de start van de tweede helft was de thuisploeg geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft heer en meester was. Tien minuten na de pauze stond er plotseling 1-3 op het scorebord, dit door doelpunten van Kabangu, Lopes en Bourard.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD