maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg zet raddraaiers met stevig statement buiten de poort

Spakenburg zet raddraaiers met stevig statement buiten de poort

Spakenburg heeft harde maatregelen genomen tegen een groepje raddraaiers. De groep, die zichzelf Harde Kern Spakenburg noemt, is voor onbepaalde tijd niet meer welkom op de Blauwe zijde van De Westmaat. Verder gaat de club de namen van de personen van deze groep, voor zover deze bekend zijn, doorgeven delen met de politie en de andere clubs uit de Tweede Divisie.

,,Wij zijn als club het intimiderende en provocerende gedrag van deze lieden, ook richting onze eigen vrijwilligers, meer dan zat”, laat Spakenburg in een statement op de eigen website weten. Rond de uitwedstrijden tegen Scheveningen en Kozakken Boys had de groep, die met een busreis die buiten de club om was georganiseerd, werden er vernielingen aangericht op de sportparken. Bij Kozakken Boys brak er tijdens de wedstrijd ook een relletje uit. Na de thuiswedstrijd tegen Katwijk werd een plastic tas met zelf gefabriceerde wapens gevonden. Onder het statement van het bestuur zijn foto’s gepubliceerd van de vernielingen en wapens.

,,Wij willen als club niets maar dan ook helemaal niets meer met deze mensen te maken hebben. Deze groep, en een ieder die zich daartoe aangetrokken voelt, is daarom met ingang van heden voor onbepaalde tijd niet meer welkom op ons sportpark De Westmaat.” Het bestuur van Spakenburg laat verder weten dat de mensen die bekend zijn een persoonlijk schrijven zullen ontvangen over de schorsing.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD