maandag, 26 februari 2024
Voetbal247.nlClubsASWHSpakenburg en ASWH in evenwicht, ODIN'59 verrast ONS Sneek en Houdini-act Harkemase...

Spakenburg en ASWH in evenwicht, ODIN’59 verrast ONS Sneek en Houdini-act Harkemase Boys

Spakenburg en ASWH zijn het seizoen begonnen met een zwaarbevochten gelijkspel: 2-2. ODIN ’59 pakte in Sneek een bekeken overwinning, terwijl Harkemase Boys in Almere een 2-0 achterstand omboog in een 2-4 zege.

ASWH – Spakenburg 2-2
De kraker van het openingsweekend in de Derde Divisie was zonder twijfel de ontmoeting tussen ASWH en Spakenburg. Een bijzonder duel bovendien voor ASWH-spits Peter de Lange, die eerder bij de Blauwen speelde, en coach Jack van den Berg, die in het verleden dichtbij het trainerschap bij Spakenburg was maar daar last-minute vanaf zag. Spakenburg is als degradant een voorname titelkandidaat, ASWH een gevaarlijke outsider. De Blauwen voegden vrijdag André Krul opnieuw toe aan de selectie om de blessure van Daan Huiskamp te ondervangen.

In de onderlinge confrontatie kreeg ASWH het eerste kansje, maar was het Spakenburg dat al snel scoorde. Oliver Pilon scoorde na acht minuten met een fraaie boogbal: 0-1. Er volgde een op en neer gaande eerste helft, die werd besloten met de Spakenburgse voorsprong. Direct na de pauze deed ASWH echter wat terug: Kyle Doesburg verlengde een vrije bal met de hak en maakte zo de 1-1. De formatie van Van den Berg drukte bovendien door en zette Spakenburg onder zwaardere druk. Na ruim een uur werd het daarvoor beloond met de 2-1 via Jesper van den Bosch, die profiteerde van zwak uitverdedigen van de Blauwen. De formatie van coach John de Wolf leek daarna op weg naar de tweede teleurstelling, nadat het eerder in de week in de beker werd uitgeschakeld door Blauw Geel 38. Bert Steltenpool redde echter een punt voor de Blauwen door een minuut voor tijd de 2-2 te scoren.

ONS Sneek – ODIN’59 0-2
Op een bijveld – de KNVB keurde immers het hoofdveld van de Friese ploeg af – maakten ONS Sneek en ODIN ’59 er een wedstrijd van die niet bol stond van de kansen. Pas in blessuretijd van de eerste helft opende ODIN ’59 de score. Milo Cremers leek dat te doen, maar het was Jim Hulleman die de bal nog net voor de lijn beroerde: 0-1. Direct na rust was het omgekeerd en mocht Milo Cremers de 0-2 maken. De Heemskerkers kregen daarna via Jeffrey Klijbroek de mogelijkheid om het duel te beslissen, maar hij miste. Zo eindigde het duel op het bijveld in Sneek in 0-2.

Jong Almere City – Harkema 2-4
Vorig seizoen kende Jong Almere City een zwakke eerste seizoenshelft en zorgde een eindsprint er in de slot van het seizoen voor dat de Almeerse beloften nog Derde Divisionist zijn, dit seizoen wil de ploeg stabieler worden. Daarbij wisselden de beloften coach René Koster voor Ivar van Dinteren. Zijn ploeg, versterkt met de nodige spelers die vermoedelijk nog wel aardig wat wedstrijden in de Jupiler League gaan spelen, nam na een klein half uur de leiding via een afstandschot van James Efmorfidis: 1-0. Op slag van rust verdubbelde Khalid Tadmine de marge: 2-0.

Direct na de pauze maakte Harkema de wedstrijd weer spannend. Berwout Beimers tekende voor de 2-1. Met opgestroopte Friese mouwen knokte Harkema zich bovendien langszij, al dankte het daar City-speler Radinio Balker voor die de bal in eigen doel werkte: 2-2. Een enorme kans voor Sylvester van der Water zorgde bijna opnieuw voor een Almeerse voorsprong, maar hij miste. Harkema had de smaak te pakken en nam via Henny Bouius ook nog de voorsprong uit een rebound. De thuisploeg had niet de veerkracht om zich terug te knokken en zag daardoor Hooiveld de 2-4 maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD