maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsSpakenburgSpakenburg doet boekje open over intimidatie, ‘ijzeren staaf door voorruit bestuurslid’

Spakenburg doet boekje open over intimidatie, ‘ijzeren staaf door voorruit bestuurslid’

Spakenburg komt na het uit de hand gelopen oefenduel bij Quick Boys op haar website met een statement over het gebeurde. Dit is slechts een topje van de ijsberg, zo blijkt. Volgens de lezing van de club worden ,,Bestuursleden, andere vrijwilligers en Vince Gino Dekker de laatste weken geïntimideerd en zelfs bedreigd. De laatste twee dieptepunten: een ijzeren staaf die bij een bestuurslid thuis door de voorruit is gegooid, waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen en de bedreigende situatie afgelopen zaterdag bij de oefenwedstrijd tegen Quick Boys in Katwijk.

Deze en andere – criminele – gedragingen kunnen niet losgezien worden van de eerdere opgelegde verboden tot ons sportpark van lieden die onder de naam Harde Kern Spakenburg (HKS) opereren. Het escalerende karakter – van vernielingen bij ons en andere voetbalverenigingen en knokpartijen tot provoceren, intimideren en bedreigen van vrijwilligers en spelers – is zorgwekkend en schandalig en kan zelfs de continuïteit van SV Spakenburg in gevaar brengen.

Intimiderende telefoontjes, vrijwilligers opzoeken op hun werk en bedreigingen in de persoonlijke leefomgeving. Nee, we hebben het niet over een goedkope maffiafilm, maar helaas over praktijken waarmee vrijwilligers van SV Spakenburg worden geconfronteerd. Sinds het opgelegde sportparkverbod vorig jaar september hebben lieden gelieerd aan HKS hun werkterrein van o.a. vernielingen, vechtpartijen en het fabriceren van zelfgemaakte slagwapens uitgebreid met intimidatie en bedreigingen in de persoonlijke leefomgeving van vrijwilligers en speler Vince Gino Dekker. En daarmee zijn ze ook beland in het raken van gezinnen (partner en kinderen). De verdergaande escalatie toont dat sommige lieden hun fatsoen en verstand nog meer kwijtraken.

Als voetbalclub zullen we nooit zwichten voor terreur. Desalniettemin bereiken ons wel steeds meer signalen van vrijwilligers die zich hardop afvragen of ze hun gezin wel moeten blootstellen aan de vorm van terreur waarmee ze geconfronteerd worden. Als daadwerkelijk vrijwilligers stoppen met hun onbezoldigde en gewaardeerde werkzaamheden voor de club, kan dat de continuïteit van de vereniging in gevaar brengen. Vrijwilligers – van bestuursleden tot scheidsrechters en van de schoonmaakploeg tot horecamedewerkers – zijn immers de kurk waarop onze club drijft.’’, aldus de club op haar site.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD