donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg casht ruim een ton dankzij bekerduel met Ajax

Spakenburg casht ruim een ton dankzij bekerduel met Ajax

Niet alleen de spelers van Spakenburg zullen reikhalzend uitkijken naar de bekerwedstrijd op 22 januari tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena, ook penningmeester Bert Beekhuis krijgt de lach voorlopig niet van zijn gezicht.

De Blauwen kunnen zich namelijk opmaken voor een flinke financiële klapper door het bekerduel, waarin de recettes gedeeld worden. ,,Voetbaltechnisch hadden we ‘m liever thuis gespeeld, maar financieel gezien is het wel mooi dat we ‘m uit spelen’’, jubelt Beekhuis, bestuurslid financiële zaken, tegenover De Bunschoter. ,,Om en nabij een kwart van de bruto-opbrengsten is voor ons. Wanneer die 30.000 toeschouwers allemaal gemiddeld zo’n € 15,- hebben betaald voor een kaartje kom je op € 450.000,- en dan is ruim € 110.000,- voor ons.’’

Mede dankzij de inspanningen van de PR-afdeling van Ajax gaat de kaartverkoop van het duel voorspoedig. Inmiddels zijn al meer dan 30 duizend kaarten verkocht. Het goedkoopste kaartje is al verkrijgbaar vanaf 10 euro. Naast de inkomsten uit recettes verdiende Spakenburg ook al enkele tienduizenden euro’s aan prijzengeld vanwege het bereiken van de achtste finales van de KNVB beker.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD