dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie'Sommige amateurclubs trainen gewoon 11-tegen-11 met bewaking op de parkeerplaats'

‘Sommige amateurclubs trainen gewoon 11-tegen-11 met bewaking op de parkeerplaats’

Wat te doen met het huidige seizoen nu versoepeling van de maatregelen, noodzakelijk om weer in groepsverband te trainen, voorlopig niet te verwachten zijn? Diverse trainers laten zich daarover uit tegenover RTV Utrecht, waarbij GVVV-coach bovendien een opvallend gerucht ventileert.

Twisker pleit er, net als IJsselmeervogels-collega Berry Smit, voor om de competitie niet meer te hervatten, hooguit te denken aan een soort mini toernooi. ,,Mensen zullen wel zeggen dat ik een belang heb omdat we niet zo hoog staan, maar er is onder geen enkele omstandigheid nog sprake van een reglementair competitieverloop”, zegt de GVVV-trainer tegen de regionale omroep. ,,Jong Sparta en Jong Volendam worden beschouwd als profs, die hebben gewoon al die tijd door mogen trainen. En dan hoor ik ook nog het gerucht dat sommige amateurclubs gewoon elf-tegen-elf trainen met bewaking op de parkeerplaats.”

Zoals reeds gememoreerd lanceert Twisker daarnaast een alternatief plan om dit seizoen mogelijk toch nog in beperkte mate te voetballen. Hij opteert voor een soort bekertoernooi voor de 16 amateurclubs in de Tweede Divisie: ,,Zonder de beloftenteams heb je zestien ploegen. Maak vier poules van vier en laat de vier poulewinnaars in een halve finale en een finale om een beker spelen. Dan speel je toch nog ergens om.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD