Volg ons

Hoofdklasse

Snijders over titel met DHSC: ‘Trainingskamp geregeld door Wesley Sneijder was de sleutel tot succes’

Snijders over titel met DHSC: ‘Trainingskamp geregeld door Wesley Sneijder was de sleutel tot succes’

DHSC komt komend seizoen uit in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit de Utrechts wijk Ondiep kroonde zich recent tot kampioen van de eerste klasse. Genaro Snijders is van mening dat het door recordinternational Wesley Sneijder geregelde trainingskamp in Qatar, na de tegenvallende beginfase van het seizoen, de sleutel was tot het latere succes. 

Matige start
De club uit Utrecht kwam op het pad van Snijders na zijn vertrek bij DVS’33. Het bleek geen verkeerde keuze te zijn om te gaan spelen in de eerste klasse al was de start van het seizoen verre van succesvol te noemen ,,Ik kijk positief terug op het voorgaande seizoen waarin wij de doelstelling, kampioen worden in de eerste klasse, wisten te behalen. We kenden een stroeve start met een compleet nieuwe selectie, dit omdat wij aan elkaar moesten wennen. In de eerste acht wedstrijden wisten wij slechts acht punten te pakken. We bleven rustig omdat wij er vertrouwen in hadden dat we voldoende kwaliteit hadden om dit om te draaien. Vervolgens wonnen wij de tweede en de derde periode. Ik heb persoonlijk gezien ook een topseizoen gehad. Ik heb bijna alles gespeeld en kwam tot dertien doelpunten en achttien assists, dus ik had wel een aandeel in de titel denk ik”, aldus Snijders tegenover Voetbal247.

Familieclub
In de hoofdklasse kan DHSC komend seizoen ook een beroep doen op Snijders. Hij kijkt uit naar komend seizoen als de club op een hoger niveau mag acteren.  ,,Ik blijf hier nog een ‘jaar omdat ik het geweldig naar mijn zin heb. Persoonlijk gezien, maar ook als ik naar de sportieve ambitie hier kijk. Wij zijn de eerste club uit Utrecht die de hoofdklasse wist te bereiken. DHSC is een hele warme volksclub waarbij de mensen het hart op de tong hebben. Goed is goed, maar slecht is ook slecht. Daar zit niets tussenin en dat ligt mij wel. Als je mee kunt met de cultuur van deze club dan voelt het echt als familie en zo gaat iedereen met elkaar om. Ik heb het plezier in voetbal teruggevonden bij DHSC en dat was nodig want dat was ik echt even kwijt. Ik ben pas 29, voel mij topfit en kan nog een aantal jaren voetballen. Ik heb wat andere aanbiedingen gekregen van clubs die hoger speelden, maar ik heb besloten om hier te blijven want ik geloof in het plan.”

International Sneijder
Wesley Sneijder speelt geen wedstrijden voor de club, maar hij speelde toch een grote rol in het binnenslepen van de titel. ,,Wesley is nauw betrokken bij DHSC via zijn stichting waar hij hele mooie dingen mee doet. Zo steunt hij voedselbanken in de wijk, maar ook ondersteund hij de club. Hij komt zelf uit de buurt Ondiep en hij is niet vergeten waar hij vandaan komt en hij wil dan ook zijn steentje bijdragen. Hij is ambitieus en wil DHSC weer naar de top brengen van het Nederlandse amateurvoetbal. Dat hoeft niet op korte termijn, maar hij heeft mooie plannen. Wesley zorgde ervoor dat wij ondanks de slechte resultaten in de eerste periode dat wij toch op trainingskamp mochten naar Qatar. Dat was echt bijzonder, hij was bij iedere training aanwezig en sliep en at af en toe in ons hotel. Daar zijn wij als groep hechter geworden en dat was de sleutel richting het kampioenschap. Dit soort zaken hebben veel indruk gemaakt op de spelersgroep. Als je dan nog niet alles voor de club wil geven moet je echt een andere sport zoeken. We hebben het over de record international die bij topclubs gespeeld heeft. Hij is een open persoon die inmiddels een vriend van mij geworden is. Wesley is één van de belangrijkste redenen dat ik hier blijf”, besluit de aanvaller zijn verhaal.

 

 

Advertentie
Advertentie
Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

[whydonate_btn]

Meer over Hoofdklasse