dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseSluitpost Van Zaltbommel handhaaft zich met DETO: 'Laatste wedstrijden waren echt spannend'

Sluitpost Van Zaltbommel handhaaft zich met DETO: ‘Laatste wedstrijden waren echt spannend’

DETO speelt komend seizoen zijn wedstrijden wederom in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Vriezenveen wist zich als promovendus zijnde via de nacompetitie te handhaven. Voetbal247 keek met doelman Anthony van Zaltbommel terug op een seizoen waar men ondanks een dramatische start toch de beoogde doelstelling wist te behalen. 

Ongelukkige start
De doelverdediger was zeer realistisch als het ging over zijn prestaties in het begin van de competitie. ,,Als ik kijk naar mijn persoonlijke prestaties dit seizoen is deze meer dan geslaagd te noemen. Het seizoen daarvoor kreeg ik de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen en mijn wens was om dat door te trekken. De eerste wedstrijden speelde ik echter zeer ongelukkig en was het wat mijn betreft niet hoofdklasse-waardig. In de uitwedstrijd tegen SDC Putten kreeg ik de rode kaart en nadat ik in beroep was gegaan kreeg ik een schorsing van drie wedstrijden. Roberto Stopel, mijn collega bij DETO, keepte die wedstrijden erg goed en ik heb er tijdens de trainingen alles aan gedaan om weer terug te komen in de basis. Na het uitzitten van mijn schorsing mocht ik weer plaatsnemen onder de lat en naarmate het seizoen vorderde wist ik mijn oude niveau weer op te pakken. Ik heb er naar mijn mening alles aan gedaan, ik ben zelfs iets eerder van skivakantie teruggekomen om de wedstrijd tegen Staphorst te kunnen spelen. In de beginfase van het seizoen maakte ik naar mijn mening iets te veel schoonheidsfoutjes. Met name door veel te praten en hard te trainen met mijn keeperstrainer Arjan Verhoef en hoofdtrainer Jos van der Veen wist ik de fouten steeds meer te voorkomen. In de tweede seizoenshelft heb ik voor mijn gevoel echt een hoog niveau gehaald en dan vooral in de topwedstrijden en in de nacompetitie. Ik ga ervan uit dat ik dit voort kan zetten en dan een mooie stap kan maken”,  aldus Van Zaltbommel tegenover Voetbal247.

Doelstelling
DETO wist in het seizoen 2017/2018 een ticket te bemachtigen voor de hoofdklasse. De start was dramatisch te noemen indien men alleen zou kijken naar de ranglijst en het aantal behaalde punten. DETO stond namelijk na zeven wedstrijden nog met lege handen.,,Tijdens het trainingskamp voor de start van het seizoen hebben wij ons als doel gesteld dat wij ons moesten handhaven in deze loodzware hoofdklasse. Na de eerste wedstrijd stonden wij echter weer met beiden benen op de grond, we verloren ruim van SC Genemuiden (6-1). We wisten ons daarna direct te revancheren tegen Sparta Nijkerk (1-0 winst). Hierna volgde er een fase waarin we wedstrijden vooral in de eerste helft steeds weggaven. Na zeven wedstrijden hadden we nul punten en toen werden er eindelijk punten gepakt tegen concurrent SVZW en de koploper van toen ACV. Na deze fase waren de resultaten erg wisselend met af en toe een overwinning. In de groep was er echter de overtuiging dat we een hoofdklasse-waardig team hadden. De trainer deed er werkelijk alles aan om ons gemotiveerd te houden, van motivatiefilmpjes tot een piekfijne analyse van de tegenstander.”

Nacompetitie
DETO wist zich in het vervolg van de competitie te verzekeren van een plaats in de nacompetitie waardoor handhaving nog altijd mogelijk was. Dit ondanks personele problemen vanwege blessureleed. ,,In de laatste fase van het seizoen zijn we twee basisspelers verloren aan een blessure (beiden een gebroken enkel). We moesten dus verder met een smalle selectie, maar aan alles en iedereen merkte je dat het goed moest komen. De laatste wedstrijden waren echt spannend. We wisten dat als we zes punten zouden pakken uit de laatste twee duels dat we ons direct zouden handhaven. Helaas verloren we op de een na laatste speeldag terecht van Flevo Boys. Vervolgens moest er gewonnen worden tegen WHC om de nacompetitie te mogen spelen, we wonnen in een enorm spannende wedstrijd met 1-0. De eerste wedstrijd in de nacompetitie was VV Kloetinge onze tegenstander. De trainer regelde dat wij al op vrijdagavond konden vertrekken naar Zeeland om ons optimaal voor te kunnen bereiden op het duel. Op de zaterdag waren wij op het sfeervolle sportpark in de eerste helft echt ondermaats. De tweede helft was veel beter, maar we wisten de kansen niet te benutten. In de verlenging kregen wij onze beloning voor al het harde trainen tijdens het seizoen. Conditioneel waren wij op dat moment beter dan de tegenstander en we wisten de winst binnen te slepen (1-3).”

Handhaving
De finale werd gewonnen door DETO waardoor het ook komend seizoen weer actief zal zijn in de hoofdklasse. ,,De zege op Kloetinge betekende dat we voor de derde keer op rij in de finale stonden van een nacompetitie. Er was een geweldige sfeer rondom het veld en dat vooral door onze supporters. Het eerste kwartier hadden wij het echt lastig en kwamen wij terecht op achterstand (0-1). Wij kwamen terug tot 1-1 en in de verlenging wonnen wij het duel met 1-3. Na het laatste fluitsignaal werd het veld ingenomen door mensen met rode shirts en wij hebben er op het veld in Barneveld een geweldig feest van gemaakt. Bij ons eigen sportpark werden wij later ook ontvangen als helden door onze supporters. We hebben komend seizoen weer een hoofdklasse-waardige selectie en gaan dan ook weer voor directe handhaving, wij hebben daar vertrouwen in”, besluit de doelman zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD