dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsScheveningenScheveningen verliest aanvaller Chovanie Amatkaryo vanwege Zweeds avontuur

Scheveningen verliest aanvaller Chovanie Amatkaryo vanwege Zweeds avontuur

Mocht er dit seizoen niet gevoetbald worden, dan kan Scheveningen niet langer beschikken over aanvaller Chovanie Amatkaryo. De club heeft ingestemd met het directe vertrek van de aanvaller.

,,De regiospeler legde onlangs die wens neer bij de club in verband met een naderend profavontuur, om op die manier zijn ambitie na te jagen om fulltime als prof met voetbal bezig te kunnen zijn. Amatkaryo vertrekt naar Zweden om daar een contract te tekenen bij IF Karlstad Fotboll. Keert hij in de toekomst terug naar de top van het amateurvoetbal in Nederland, dan heeft Scheveningen de eerste optie op een terugkeer”, is te lezen in een verklaring van de club.

Amatkaryo sloot vorig seizoen halverwege aan bij de selectie van John Blok en maakte een sterke indruk. ,,Op dit moment is de hervatting van het voetbal in Nederland op het niveau van Scheveningen nog onzeker en onduidelijk, terwijl zijn beoogde nieuwe club in Zweden die beperkingen niet heeft en volgende week de voorbereiding op het nieuwe seizoen start”, motiveert Scheveningen de beslissing om Amatkaryo zijn buitenlands avontuur te gunnen.

Amatkaryo speelde eerder voor ADO Den Haag, RKC Waalwijk en TOP Oss.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD