woensdag, maart 3, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Rutte waarschuwt: 'Burgemeesters kunnen publiek bij amateurvoetbal gaan verbieden'

Rutte waarschuwt: ‘Burgemeesters kunnen publiek bij amateurvoetbal gaan verbieden’

Premier Mark Rutte gaf donderdagavond een persconferentie in verband met de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus. Tijdens dit persmoment gaf hij ook aan dat de burgemeesters van speelsteden de mogelijkheid krijgen om supporters bij het amateurvoetbal te verbieden of te beperken.

- Advertentie -

Aanleiding voor de waarschuwing is het oplopend aantal besmettingen. Daarnaast stipte Rutte aan dat recent Feyenoord-fans zich volgens hem niet aan de regels hadden gehouden door hun ploeg toe te zingen tijdens de training.

Naast de burgemeester kunnen ook de voorzitters van Veiligheidsregio’s beslissen of er al dan niet supporters aanwezig mogen zijn bij wedstrijden in zowel het betaalde- als ook in het amateurvoetbal.

Rutte waarschuwde verder dat bij een verdere toename van het aantal besmettingen maatregelen opgeschaald kunnen worden naar landelijk niveau. Tevens werd nog maar eens aangegeven dat de anderhalve meter een belangrijke rol blijft spelen in de samenleving en dat spreekkoren en gezang in het stadion nog altijd niet toegestaan zijn.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES