zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRKVV Velsen wint zespuntenduel bij Alcides, Kloosterboer en Dol scoren

RKVV Velsen wint zespuntenduel bij Alcides, Kloosterboer en Dol scoren

RKVV Velsen zat ruim twee uur in de bus naar Meppel om de drie punten weg te halen bij Alcides. In de strijd voor lijfsbehoud in de hoofdklasse boekte de ploeg uit het pittoreske Driehuis een belangrijke 0-2 zege.

De gasten kozen voor een tactische variant waarbij de sterke en kaatsende spits Patrick Castricum werd geslachtofferd voor de snelle en wendbare Ayron Dol. Op het middenveld keerde steunpilaar Angelo Beck terug in de gelederen. Hij verving Bruce Ket, die na dit seizoen naar RCH verkast.

Voor rust zagen Marc Kloosterboer, Dol en verdediger Mischa Plug  hun schoten over en naast vliegen. Marc  Kloosterboer kopte zelfs nog op de lat. Achterin stond goalie Halil Suzulmus zijn mannetje.

 

Via een strafschop – hands op de doellijn- kwam RKVV Velsen aan de leiding. Niet Mischa Plug, die normaliter op een Johan Neeskens-wijze een strafschop benut, maar Ayrton Doll nam de pingel, 0-1.

Na de hervatting kwam een aanval via Daniël Zuiverloon bij Marc Kloosterboer terecht die de trekker overhaalde en 0-2 scoorde. Ex-prof Zuiverloon acteerde als middenvelder, in het verleden was hij al rechtsback en rechtsbuiten.

,,Onder ex-trainer Ton Pronk heb ik jaren geleden als rechtsbuiten gespeeld, maar toen speelden we ander voetbal. Ik heb – ook vroeger in de AZ-jeugd en bij Telstar- altijd als back gespeeld en toen Martin Haar vijf jaar geleden kwam, heeft hij aangegeven wat hij van een rechtsbuiten verwacht. Toen heb ik weer een periode als back gespeeld.

Ik kan ook als middenvelder uit de voeten. Vroeger was ik ook een Denzel Dumfries, onrustig, nu ben ik fitter en zekerder van mezelf en behoud ik het overzicht. Nu probeer ik Job Alderliefste een beetje te begeleiden. Hij speelde zondag rechtsback. Hij is dé back van de toekomst voor Velsen.’’

Alcides en RKVV Velsen staan respectievelijk op een negende en tiende plaats in de hoofdklasse.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD