maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsRKC'er Nieuwendaal is kunstgras beu en stopt

RKC’er Nieuwendaal is kunstgras beu en stopt

RKC-middenvelder Steef Nieuwendaal heeft een punt achter zijn profcarrière gezet. De hoofdreden voor de 31-jarige RKC-aanvoerder om te stoppen met profvoetbal: kunstgras, zo vertelt hij aan Omroep Brabant.

,,Het is een beslissing waar ik al een tijdje mee liep, eigenlijk vanaf het begin van het seizoen al”, stelde Nieuwendaal na afloop van de wedstrijd tegen FC Emmen, waarmee het seizoen van de Waalwijkers eindigde. ,,Het heeft ook te maken met de dramatische staat van de kunstgrasvelden in Nederland. Om iedere dag nog op die rommel te lopen, dat gaat me niet in de koude kleren zitten. Als ik wedstrijden op gras speel, gaat het zoveel makkelijker en relaxter.

Nieuwendaal vervolgt: ,,Hier ben ik niet voor gemaakt. Het is ook de doodsteek voor het voetbal. Het moet zo snel mogelijk afgeschaft worden.” De middenvelder verwacht zijn loopbaan bij een amateurclub voort te zetten: ,,Ik heb voor mezelf de beslissing genomen naar de amateurs te gaan. Een opening is er altijd, maar dan moet er wel een heel mooi avontuur voorbij komen. Ik ben 31 en wist dat het moment zou komen. Ik kies ervoor op een mooi moment uit te stappen. Ik denk dat ik een hele mooie carrière heb gehad.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD