Volg ons

Clubs

RKC’er Nieuwendaal is kunstgras beu en stopt

RKC’er Nieuwendaal is kunstgras beu en stopt

RKC-middenvelder Steef Nieuwendaal heeft een punt achter zijn profcarrière gezet. De hoofdreden voor de 31-jarige RKC-aanvoerder om te stoppen met profvoetbal: kunstgras, zo vertelt hij aan Omroep Brabant.

,,Het is een beslissing waar ik al een tijdje mee liep, eigenlijk vanaf het begin van het seizoen al”, stelde Nieuwendaal na afloop van de wedstrijd tegen FC Emmen, waarmee het seizoen van de Waalwijkers eindigde. ,,Het heeft ook te maken met de dramatische staat van de kunstgrasvelden in Nederland. Om iedere dag nog op die rommel te lopen, dat gaat me niet in de koude kleren zitten. Als ik wedstrijden op gras speel, gaat het zoveel makkelijker en relaxter.

Nieuwendaal vervolgt: ,,Hier ben ik niet voor gemaakt. Het is ook de doodsteek voor het voetbal. Het moet zo snel mogelijk afgeschaft worden.” De middenvelder verwacht zijn loopbaan bij een amateurclub voort te zetten: ,,Ik heb voor mezelf de beslissing genomen naar de amateurs te gaan. Een opening is er altijd, maar dan moet er wel een heel mooi avontuur voorbij komen. Ik ben 31 en wist dat het moment zou komen. Ik kies ervoor op een mooi moment uit te stappen. Ik denk dat ik een hele mooie carrière heb gehad.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Clubs