woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRKC maakt rampseizoen NEC compleet

RKC maakt rampseizoen NEC compleet

Het rampseizoen van NEC is ten einde. De Nijmegenaren verspeelden in Waalwijk een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd van de play-offs door bij de return met 3-0 te verliezen.

NEC startte het duel nog wel aardig en zette druk op de Waalwijkse defensie, maar tot veel kansen leidde het niet. Voor de pauze stelde zeer matig verdedigen van Leroy Labylle Dylan Seys in staat om de 1-0 te maken. Stijn Spierings maakte na rust 2-0, wederom na niet al te sterk verdedigen van NEC. RKC was na rust simpelweg dreigender en het was dan ook wachten op de genadeklap.

Die werd uitgedeeld door Mario Bilate, die één tegen één met doelman Mattijs Branderhorst koel bleef en vakkundig afrondde: 3-0. NEC slaagde er in het resterende kwartier nauwelijks in kansen op de cruciale tegentreffer te maken. Daardoor is het seizoen van de Nijmegenaren over en gaat RKC door naar de halve finale van de play-offs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD