maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRijsdijk woest en trots: "Overleefd in deze bloedhitte"

Rijsdijk woest en trots: “Overleefd in deze bloedhitte”

Excelsior Maassluis heeft de punten gedeeld met GVVV. Sleutelmoment voor de Tricolores was de rode prent voor Lopes da Silva. Trainer Jeroen Rijswijk is boos over de beslissing, maar had tegelijkertijd positieve woorden over voor zijn eigen ploeg.

Energie om door te drukken

“We beginnen slordig en komen terecht op 1-0 achter”, blikt hij terug tegenover FOX Sports. “Daarna herpakken we ons en maken gelijk. Wij hadden de energie om door te drukken, maar vervolgens viel de rode kaart. Daardoor hebben we alleen op eigen helft gebivakkeerd met af en toe een counter.”

Zwaar mee oneens

Over de rode prent van Adair Lopes da Silva was Rijsdijk witheet, al moest hij zijn woede deels terugnemen na het zien van de beelden. Bij eerste gele prent ging de aanvaller met gestrekt been door op Bart Hulsbos. De tweede kreeg Lopes da Silva door een omhaal te maken. Daarbij raakte hij Wouter Bonke vol in het gezicht. “Een spits maakt een omhaal en de verdediger wil de bal wegkoppen. Daar heb ik nog nooit een gele kaart voor gezien en zeker geen tweede. En daar ben ik het zwaar mee oneens.”

Met tien man overleven

“Zodra je met tien man staat kun je alleen overleven en dat heeft mijn ploeg goed gedaan. Zeker aan het begin van het seizoen loop je in de slotfase met kramp. Het is de derde wedstrijd en de spelers zijn nog niet waar ze zijn als ze tien wedstrijden hebben gespeeld. In deze bloedhitte overleven, dan ben ik echt supertrots op mijn ploeg.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD