Volg ons

Tweede Divisie

Rijsdijk: ‘Het was een eenmalige actie’

Rijsdijk: ‘Het was een eenmalige actie’

Een dag nadat de Jong-teams bij de voorbeschouwing op deze speelronde een veer in de kont kregen met betrekking tot hun tactiek en open strijdwijze, besloot Jong Sparta op sportpark De Krom met een defensieve tactiek tot een resultaat te komen. In de nababbel zocht een teleurgestelde voorbeschouwer een tevreden trainer op. Krijgen de Jong-teams een keer een compliment…

,,En dan krijg jij dit te zien,” vult Rijsdijk met een lach aan in gesprek met Voetbal247.nl. ,,Ik had de voorbeschouwing inderdaad gelezen en normaal gesproken is onze tactiek ook wel aanvallend. Dit keer misten we door het interlandweekend diverse spelers en ook het eerste elftal komt dit weekend nog in actie (3-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden red.). Dat hield in dat ik vanmiddag met vijf A-junioren aan de aftrap moest verschijnen en dat in de uitwedstrijd tegen de regerend kampioen. Natuurlijk is de ontwikkeling van onze talenten het belangrijkste doel, maar dat betekent niet dat we geen goed resultaat willen behalen. Het was dus een bewuste keuze om het zo in te vullen,” vertelde Rijsdijk, die daarnaast stelt dat het om een eenmalige actie ging.

Jong Sparta hield, mede dankzij deze speelwijze, een knap punt over aan de wedstrijd tegen Katwijk. Rijsdijk was in zijn analyse tevreden over zijn ploeg, maar ook realistisch. Het resultaat was niet de juiste afspiegeling van het wedstrijdverloop. ,,Katwijk had zeker meer verdiend dan een punt. Niettemin ben ik we trots op hoe mijn ploeg het heeft ingevuld. De verdedigende organisatie stond goed, de bedoelingen om Katwijk in de omschakeling pijn te doen kwamen er echter niet goed uit. We zijn op het moment van de goal na vrijwel niet gevaarlijk geweest, dat we hier dan met een punt weggaan is bijzonder prettig”, aldus een tevreden Rijsdijk.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie