Volg ons

Nieuws

Rijnsburg – Ajax afgelast; Uien hopen oefenduel in te halen mét Nouri

Rijnsburg – Ajax afgelast; Uien hopen oefenduel in te halen mét Nouri

Het oefenduel Rijnsburgse Boys en Ajax gaat komende dinsdagavond 11 juli niet door. De Amsterdammers hebben het treffen geannuleerd in verband met de zorgelijke situatie rond Abdelhak Nouri. De Ajax-middenvelder ligt in het ziekenhuis nadat hij in elkaar stortte tegen Werder Bremen vanwege hartritmestoornissen.

Geld terug
De spelersgroep van Ajax acht zich naar eigen zeggen niet in staat om dinsdagavond te spelen tegen de Uien. Derhalve meldde de Eredivisionist zich zondagavond af bij het bestuur van Rijnsburgse Boys. Fans die reeds een kaartje hadden gekocht over de prachtige affiche op de Middelmors krijgen hun geld terug. Rijnsburgse Boys zal nog communiceren hoe en wanneer dit zal gebeuren.

Later moment mét Nouri
Evengoed hoopt de club op een later moment alsnog Ajax te ontvangen, stelt voorzitter Ad Hendrikse op de clubsite: ,,Rijnsburgse Boys heeft er uiteraard alle begrip voor dat Ajax onder deze omstandigheden niet kan voetballen tegen ons. We hopen dat de wedstrijd op een nader te bepalen datum alsnog kan worden gespeeld, hopelijk dan met een weer herstelde Nouri in ons midden. We wensen hem, zijn familie en vrienden en iedereen van Ajax heel veel sterkte de komende tijd en hopen op een voorspoedig herstel van Nouri.”

Minder medicatie
Nouri werd zaterdag op de afsluitende dag van het trainingskamp in Oostenrijk tijdens het oefenduel met Werder Bremen getroffen door hartritmestoornissen. Na een geslaagde reanimatie op het veld werd hij met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Daar wordt hij al enige tijd slapende gehouden. Inmiddels zou de middenvelder al minder medicatie nodig hebben, maar ligt hij nog altijd in slapende toestand op de Intensive Care.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Nieuws