woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieNieuwsRijnsburg - Ajax afgelast; Uien hopen oefenduel in te halen mét Nouri

Rijnsburg – Ajax afgelast; Uien hopen oefenduel in te halen mét Nouri

Het oefenduel Rijnsburgse Boys en Ajax gaat komende dinsdagavond 11 juli niet door. De Amsterdammers hebben het treffen geannuleerd in verband met de zorgelijke situatie rond Abdelhak Nouri. De Ajax-middenvelder ligt in het ziekenhuis nadat hij in elkaar stortte tegen Werder Bremen vanwege hartritmestoornissen.

Geld terug
De spelersgroep van Ajax acht zich naar eigen zeggen niet in staat om dinsdagavond te spelen tegen de Uien. Derhalve meldde de Eredivisionist zich zondagavond af bij het bestuur van Rijnsburgse Boys. Fans die reeds een kaartje hadden gekocht over de prachtige affiche op de Middelmors krijgen hun geld terug. Rijnsburgse Boys zal nog communiceren hoe en wanneer dit zal gebeuren.

Later moment mét Nouri
Evengoed hoopt de club op een later moment alsnog Ajax te ontvangen, stelt voorzitter Ad Hendrikse op de clubsite: ,,Rijnsburgse Boys heeft er uiteraard alle begrip voor dat Ajax onder deze omstandigheden niet kan voetballen tegen ons. We hopen dat de wedstrijd op een nader te bepalen datum alsnog kan worden gespeeld, hopelijk dan met een weer herstelde Nouri in ons midden. We wensen hem, zijn familie en vrienden en iedereen van Ajax heel veel sterkte de komende tijd en hopen op een voorspoedig herstel van Nouri.”

Minder medicatie
Nouri werd zaterdag op de afsluitende dag van het trainingskamp in Oostenrijk tijdens het oefenduel met Werder Bremen getroffen door hartritmestoornissen. Na een geslaagde reanimatie op het veld werd hij met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Daar wordt hij al enige tijd slapende gehouden. Inmiddels zou de middenvelder al minder medicatie nodig hebben, maar ligt hij nog altijd in slapende toestand op de Intensive Care.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD