donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAFCRietveld: 'Onzin dat Du Chatinier ons niet meer kan motiveren'

Rietveld: ‘Onzin dat Du Chatinier ons niet meer kan motiveren’

Hij had ongetwijfeld een andere start in zijn hoofd. Rob Rietveld verruilde deze zomer Hercules voor AFC, maar zijn eerste maanden op sportpark Goed Genoeg brachten nog niet wat hij ervan zal hebben gehoopt.

Zwak voor traditieshirt

Rietveld behoorde bij Hercules haast tot het meubilair. De 30-jarige centrale verdediger was één van de leiders in de kleedkamer en een steunpilaar in het elftal van Eric Speelziek. Toch besloot hij dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging: ,,Ik wilde graag nog eens bij een andere club spelen en had voor mijzelf een rijtje mooi clubs waar ik nog wel eens voor zou willen uitkomen en daar was AFC er één van. Het prachtige shirt, het krakende complex, de cultuur: daar had ik een zwak voor”, stelt hij in gesprek met Voetbal247.nl

Leider
Mede door een blessure speelde de mandekker nog minder dan hem lief was. Door de schouderblessure van Magid Jansen lijkt hij komende weken echter verzekerd van een basisplaats. Het legt een verantwoordelijkheid op zijn schouders om voor de ommekeer te zorgen waar AFC zo naar snakt: ,,Bij Hercules heb ik ook wel zulke periodes meegemaakt dat het net allemaal tegenzit. Daar was ik één van de leiders en uitgegroeid tot haast onderdeel van het meubilair. Hier zijn natuurlijk al de nodige andere karakters aanwezig waardoor ik iets meer op de achtergrond blijf, maar ik geef wel mijn mening hoe we hier uit moeten komen.”

Du Chatinier
Met name het gebrek aan het benutten van kansen brak AFC de afgelopen vier nederlagen op: „We hebben genoeg jongens die een goal kunnen maken, maar missen inderdaad een echte afmaker.” AFC wacht zaterdag een pittige uitwedstrijd naar IJsselmeervogels. Vooralsnog doet het dat met Ton du Chatinier op de bank. ,,Het is onzin om te stellen dat hij ons, door zijn aankondiging om na dit seizoen te vertrekken, niet meer zou kunnen motiveren. Voetballen doe je als speler namelijk niet voor een trainer, maar voor jezelf. Ik wil lekker voetballen en altijd winnen, dat staat los van een trainer.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD