maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieREPORTAGE | Rijnsburgse Boys blijft in het spoor van koploper na zege...

REPORTAGE | Rijnsburgse Boys blijft in het spoor van koploper na zege op Spakenburg

Het waren de invallers Marc Magan en Ian van Otterloo die het duel tussen Rijnsburgse Boys en Spakenburg beslisten. Maar het opvallendste was de onzichtbaarheid van de spitsen. Dani van der Moot viel uit en Robin Eindhoven viel uit de toom. Floris van der Linden was niet eens van de partij.

Hemel
Rijnsburgse Boys staat na zes duels op een keurige derde plek op drie punten van koploper Katwijk. En dat ondanks twee nederlagen tegen Jong Sparta en HHC Hardenberg. Een week geleden zag de wereld er heel anders uit voor Henk Wisman. Na de zeperd bij HHC Hardenberg ging de Amsterdammer even uit zijn dak. Een week later kleurt de hemel weer roze. Voor de KNVB-beker werd geloot tegen De Treffers en zijn ploeg herpakte zich tegen Spakenburg.

Scherp
Beide teams speelden aanvallend 4-3-3. En het was de thuisploeg die het eerste halfuur heer en meester was. Dat vond ook Eric Meijers, de trainer van de Blauwen. ,, Wij kwamen overal te laat. waar. Voor hetzelfde geld sta je dan met 3-0 achter.’’ Het bleef bij één treffer doordat Dani van der Moot zijn kopbal zag worden gepareerd door Leon ter Wielen en Furhghill Zeldenrust, die op de brommer was, zijn vizier niet op scherp had staan. Verdediger Masies Artien scoorde wél een prachtige treffer. Vanaf twintig meter schoot hij een afgeslagen voorzet achter Ter Wielen.

Wissels
Eric Meijers wist genoeg en wisselde in de rust driemaal. Met name de entree van Ravelino Junte bleek een goede zet. Hij kwam een jaar geleden over van HHC Hardenberg en staat te boek als aanvaller. Hij gedijde ook op het middenveld goed. Invaller Tol scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Spakenburg was de gehele wedstrijd al aan het tijdrekken en ging daar ook bij de 1-1-stand mee door. Een vrije trap van Marc Magan zorgde voor de zege van Rijnsburgse Boys. Trainer Eric Meijers ging ervan uit dat de bal over de muur ziu gaan. ,,Op je tenen, op je tenen!!’’, schreeuwde hij zijn spelers toe. Marc Magan knalde de bal onder de muur door. De 3-1 van Ian van Otterloo in de blessuretijd was voor de statistieken.

Perceptie
Meijers baalde na afloop. Hij had een andere werkelijkheid gezien dan de aanwezigen. ,,Die vrije trap, daar ben ik het meest teleurgesteld over, want ik vond niet dat Rijnsburg aanspraak maakte op de overwinning. Maar wij geven wel een domme overtreding weg, en dan zitten wij in zo’n fase dat die bal erin gaat. Dan geven we een punt weg. Dat is jammer, want we hebben een behoorlijke tweede helft gespeeld.”

Dorp
Meijers staat met zijn ploeg vijftiende met vijf punten uit zes duels. De Blauwen zijn nog wel de beste ploeg uit het gespleten voetbaldorp, want IJsselmeervogels heeft een punt minder.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD