dinsdag, april 13, 2021
Home Competities Tweede Divisie REPORTAGE | Rijnsburg verzuimt overtal uit te buiten bij Excelsior Maassluis

REPORTAGE | Rijnsburg verzuimt overtal uit te buiten bij Excelsior Maassluis

Rijnsburgse Boys is er zaterdag in Maassluis niet in geslaagd een overtal in spelers uit te buiten tegen het plaatselijke Excelsior. Het duel op Dijkpolder eindigde in 2-2.

- Advertentie -

Initiatief bij Rijnsburgse Boys
In het eerste halve uur lag het initiatief bij de bezoekers. Zij speelden in deze periode ook twee fraaie kansen bij elkaar. Na 7 minuten brak Jeroen Spruijt door, maar doelman Jean Paul van Leeuwen plukte de bal knap van de schoen van de Rijnsburger. Na 25 minuten zag Max Hudepohl zijn schot, na een knappe pass van Dani van der Moot, gestopt worden door de doelman uit Maassluis. De eerste echt goed lopende aanval van de Tricolores leverde ook meteen de 1-0 op, toen Marius van Mil een voorzet van de rechterkant inkopte. Nog ruim voor de pauze trok Bram de Bruin de stand recht toen hij een voorzet van links hard en laag achter Van Leeuwen schoot.

Ouali onzichtbaar
Waar Redouan Omar Ouali vorige week bij GVVV nog de uitblinker was, bleef hij tegen met name Bram Ros vrij onzichtbaar. Dat gold niet voor Dani van der Moot, die zich kort na rust knap vrijspeelde en de 1-2 binnen kon schieten. Voor de Rijnsburgers het tactisch plan aan de voorsprong konden aanpassen, was het echter alweer gelijk. Andermaal vond Marius van Mil het net voor de thuisclub. Aansluitend waren er de momenten van Vincent van den Berg. Na een uur draaide hij zich knap vrij, waarmee hij zichzelf in vrije positie manoeuvreerde, echter zijn schot trof slechts een reclamebord. Vijf minuten later was de wedstrijd over voor de aanvaller. Hij verspeelde de bal in de middencirkel en zijn poging om die te heroveren op Jeroen Spruijt vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Aafouallah: rood. Dat was overigens kort voordat Van Mil bijna zijn hattrick voltooide. De paal stond dat echter in de weg. Rond dit moment vond Dogan Corneille ook dat Ouali toe was aan een wissel. De technicus kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

,,Je kunt er allerlei verhalen op los laten, maar ik denk dat we te weinig uit de eerste drie wedstrijden hebben gehaald.”

Rijnsburg de kansen, Maassluis bijna de goal
Voor de Tricolores begon een half uur van overleven. Het team bleef compact staan om het de Rijnsburgers moeilijk te maken, terwijl die juist veel probeerden via de zijkanten tot bij het strafschopgebied van de thuisclub te komen. Dat leverde ook mogelijkheden op, bijvoorbeeld voor Rob Zandbergen, Van der Moot twee keer en Ros. De ‘bijna goal’ was echter aan de andere kant te zien. Terwijl de 90 minuten al om waren kwam Devin Plank plotseling 1 op 1 te staan met doelman Bradley van der Meer. De inzet van de invaller ging echter vlak voor het Rijnsburgse doel langs.

Verkeerde keuzes
Doelman Jean Paul van Leeuwen van Excelsior Maassluis kon wel leven met de 2-2, sprak hij na afloop tegenover Voetbal247.nl. ,,Ik vond ons niet scherp genoeg in de eerste helft. Dat we desondanks met 1-0 voor kwamen was even mooi als onverwacht. We hadden voor de 1-0 ook al op achterstand kunnen staan. We maakten te veel verkeerde keuzes in de opbouw en gaven Rijnsburg ook regelmatig te veel ruimte.”

Dat werd na het wegsturen van Vincent van den Berg ook niet gemakkelijker allemaal. ,,Nee dat is zo. Maar wij hadden op on middenveld met Nino van den Beemt en Kevin Ringeling wel een prima blok voor onze verdediging staan. En die verdediging is op zich ook al een sterk deel van ons team”.

Dat bleek, want Excelsior M gaf weinig weg. ,,Dat viel wel mee inderdaad. Enkele keren kwamen we goed weg, vooral met die kopbal van Ros vlak voor tijd.”

Toch had de ploeg van Dogan Corneille ook nog bijna gewonnen: ,,Dat had nog gekund ja. Dat was niet terecht geweest, maar als Plank iets meer naar binnen had gemikt hadden we gewonnen”, aldus de doelman.

De goalie aan de overkant was Bradley van der Meer en die was aanmerkelijk minder blij met de uitslag. ,,Als je zoals wij vandaag een half uur in overtal speelt en je weet dan geen goal te scoren, dan kun je onmogelijk blij zijn. Als je dan nog ergens blij mee zou kunnen zijn, dan is het dat Maassluis niet vlak voor tijd de drie punten pakt.”

De sluitpost zag vlak voor tijd plotseling Devin Plank voor zijn neus opduiken? ,,Voor schrikken krijg je geen tijd. Hij kwam enigszins vanuit mijn rechterkant toelopen. Ik verkleinde mijn doel en had het gevoel dat als hij binnen de palen zou schieten ik er bij zou hebben gekund. Dat kon ik niet en ik was niet echt verbaasd dat de bal dus voor het doel langs ging.”

Overtal
Het plan van Rijnsburg was om met een man meer op het middenveld het verschil te maken: ,,We bleven achterin 1 op 1 staan en moesten op het middenveld in overtal komen te staan. Dat ging ook wel goed. Het ging ook wel regelmatig goed in de opbouw langs de zijkanten, maar we missen uiteindelijk de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Uiteindelijk blijf je daarom op 2-2 steken”.

Ook spits en goaltjesdief Dani van der Moot stond niet te juichen om het behaalde punt. ,,Wij willen bovenin meedoen. Als je dat wilt, dan moet je hier – als je gewoon de betere bent en een half uur met 11 tegen 10 speelt – de drie punten ophalen. Je kunt er allerlei verhalen op los laten, maar ik denk dat we te weinig uit de eerste drie wedstrijden hebben gehaald. Als we echt bovenin mee willen doen, dan zullen we de komende weken de aansluiting met de top moeten gaan vinden.”

Nuanceren
De spits hecht er waarde aan de geluiden over zijn ambities te nuanceren: “Ik ben sowieso niet zomaar geïnteresseerd in elke club die in de Eerste Divisie speelt. Het gaat niet om namen, maar laat ik het zo zeggen: ik heb geen interesse om dit seizoen op en eiland te gaan lopen omdat de andere medespelers de boel achterin moeten dicht houden. Ik heb het prima naar mijn zin in Rijnsburg, speel in een aanvallend ingesteld team en kan mij bij deze club prima ontplooien. Dus voor alle duidelijkheid; als ik dit seizoen met dit team verder mag gaan dan is dat voor mij zeker geen straf!”

Foto’s: Harry Noordhof

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..