maandag, augustus 15, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieREPORTAGE | Persoonlijke fouten nekken Kozakken Boys tegen Katwijk

REPORTAGE | Persoonlijke fouten nekken Kozakken Boys tegen Katwijk

Rond kwart voor vijf zaterdagmiddag waren twee uitersten te zien op sportpark de Zwaaier in Werkendam, waar twee clubs met naam en faam uit het Zaterdagvoetbal zojuist hun duel
hadden beëindigd.

In het kamp van de Katwijkers uitbundige vreugde alsof het kampioenschap zojuist was binnengehaald; bij Kozakken Boys optimale teleurstelling en hangende kopjes. En wie zojuist de wedstrijd had gezien kon dat alles volledig begrijpen. Ze hadden in Werkendam vooraf het volste vertrouwen in een goed resultaat. Katwijk voerde dan weliswaar de ranglijst in de 2e Divisie aan met maar liefst 9 punten voorsprong op middenmoter Kozakken Boys maar velen wisten ook dat Katwijk in het bestaan van de Tweede Divisie nog nooit gewonnen had van de Werkendammers. En daar hield men zich maar aan vast bij de Boys, waar de resultaten in dit seizoen ronduit teleurstellend zijn.

De ploeg van Katwijk had zojuist met 3-2 gewonnen en vierde dat samen met de hondstrouwe aanhang als het binnenhalen van de titel. Toegegeven op papier ging Katwijk als favoriet van start. Het loopt momenteel als een trein bij de oranjezwarten terwijl de thuisclub naarstig op zoek is naar de juiste vorm. Maar met name in de eerste 45 minuten liep het totaal niet bij Katwijk. Spits Ahmed el Azzouti werd veelal niet bereikt en ook veel combinaties strandden vroegtijdig.

Kozakken Boys was nagenoeg compleet deze middag; Mark Veenhoven begon weliswaar op de bank maar zou in de tweede helft weer wat speelminuten krijgen. Het was Kozakken Boys dat al snel op voorsprong komt. Thomas Marijnissen krijgt ruimte aan de linkerkant en haalt vernietigend uit; kansloos voor Katwijkdoelman André Krul (1-0; overigens alweer de 10e treffer voor de Boys-aanvaller in vriendschappelijke en competitiewedstrijden, HvD).

En toen ging men er in Werkendam eens goed voor zitten want dat beloofde wat. Maar het optimisme werd al heel snel de kop ingedrukt want amper vijf minuten later kwam Katwijk al weer op gelijke hoogte. Lars Weistra haalt van 20 meter uit, Ricardo Kieboom laat de bal los waarna Ahmed el Azzouti er als de kippen bij is om zijn 6e kompetitietreffer te laten noteren: 1-1.

Het leek er op dat beide teams in het restant van de eerste helft hun kruit hadden verschoten want veel opzienbarends gebeurde er niet meer of het moet het “net naast” schot zijn van Johnny Lommers en de gele kaarten voor El Azzouti (Katwijk) en Frenk Keukens(Kozakken Boys) bij een opstootje.

In de 2e helft was bij de Katwijkers een niet geheel fitte Tim Freriks vervangen door een getergde Marciano Mengerink, die dit seizoen veelal genoegen moet nemen met invalbeurten en desondanks toch al 4 treffers achter zijn naam heeft staan.

Getergde Marciano Mengerink is de plaag van Kozakken Boys

Mengerink werd de plaag voor Kozakken Boys en de held voor Katwijk zou later blijken. Hij werkte hard, was met zijn inzet een voorbeeld voor zijn team maar effect had dat vooralsnog niet. Voor het publiek werd het een aardig duel vanaf minuut 60, waarin Kozakken Boys een vrije trap te nemen kreeg en Yasin Ouja zich daarmee belastte. In de eerste helft had Yasin Ouja weinig geluk; zijn combinaties strandden veelal vroegtijdig en ook met passen was hij niet altijd gelukkig. Maar dat was iedereen vergeten toen hij de vrije trap, weliswaar van richting veranderd, achter doelman Krul zag belanden en Kozakken Boys op 2-1 bracht.

En dat allemaal met nog een klein half uurtje op de klok. Katwijk trainer Anthony Correia nam maatregelen en bracht Danny van Haaren en Mukhtar Suleiman in voor Weistra en Killian van Mill en dat had effect; aan de andere kant wisselde Adjei Lommers voor Teijsse. Katwijk ging druk zetten. In de 74e minuut had dat succes. Mengerink stond op de juiste plaats om een vrije trap achter Kieboom te koppen en de stand voor de tweede keer op gelijke hoogte te brengen: 2-2. En Kozakken Boys keek er naar en kon weinig uitrichten.

Het werd enkele minuten later zelfs nog erger toen diezelfde Mengerink op avontuur ging, ruimte kreeg en met een bekeken schot Kieboom voor de 3e keer passeerde deze middag: 2-3. Een doelpunt waarmee deze speler met 6 competitietreffers zichzelf tot medeclubtopscorer promoveerde.

En wat konden de Boys hier nog tegenover stellen in de slotfase? Er werd gewisseld: Leon Bot kwam in de plaats van Sven van Ingen; Tarik Fagrach en Mark Veenhoven namen de plaatsen in van Ouja en Hutten, men zette nog meer druk op de Katwijkse verdediging die met kunst en vliegwerk de voorsprong vast wist te houden.

Het laatste daadwerkelijke wapenfeit kwam op naam van el Azzouti die de bal in blessuretijd wegtrapte nadat arbiter Smit reeds gefloten had. Dat betekende de tweede gele kaart voor de ex-Boys aanvaller, een vroegtijdige aftocht en een absentie volgende week in het thuisduel tegen rode lantaarndrager GVVV.

Rick Adjei: ,,Bestaat er een trainer die op persoonlijke fouten kan trainen?”

Wederom dus onnodig verlies voor de thuisclub en daar was trainer Rick Adjei toch wel goed ziek van. ,,Vreselijk, hoe wij als betere ploeg door puur persoonlijke fouten een 2-1 voorsprong niet weten vast te houden. Tot op dat moment viel er niets op de voorsprong af te dingen. We waren gewoon de betere ploeg. Toegegeven het was allemaal niet groots maar een 2-1 voorsprong moet je belonen door de volle winst te pakken, maar persoonlijke fouten doen ons weer de das om”.

Wat ga je daaraan doen?
Adjei: ,,Vooraf gesteld dat ik positief blijf omdat ik weet dat we beter kunnen, maar heb jij misschien het antwoord op de vraag of er een trainer bestaat die op persoonlijke fouten kan trainen?”. ,,Dit is vreselijk zuur; op vele fronten beter zijn en dan op zo’n manier de punten weggeven”.

Antony Correia: ,,Matig, niet mooi maar een prachtige overwinning”

Katwijk-trainer Anthony Correia was vanzelfsprekend een hele blije trainer. Dat was hem aan te zien ook want hij glunderde optimaal. ,,Laten we voorop stellen dat het een heel matige wedstrijd was, waarin mijn team hard heeft gewerkt en bovenal veerkracht heeft getoond en dat is knap te noemen”.

We mogen jullie toch onderhand wel titelkandidaat noemen?
,,Dat woord neem ik liever nog niet in de mond zo pril in het seizoen waarin nog alles kan gebeuren. Tot op heden draaien we goed, staan bovenaan maar in deze Tweede Divisie zijn veel ploegen titelkandidaat”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS