Volg ons

Tweede Divisie

REPORTAGE | Na rust vliegen de vonken er vanaf bij Noordwijk – AFC

REPORTAGE | Na rust vliegen de vonken er vanaf bij Noordwijk – AFC

De seizoenouverture in de Tweede Divisie tussen Noordwijk en AFC (2-2) heeft alleen in de tweede helft kunnen boeien. Alles wat erin de eerste helft aan ontbrak was topspanning, strijd, inzet, passie, werd in de tweede helft ruimschoots goed gemaakt.

Topspanning
De vonken vlogen ervan af en waren de vele persoonlijke duels er de oorzaak van dat er veel blessures en enkele gele kaarten te noteren vielen en AFC speler Tim Linthorst met de linkerschouder uit de kom, naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. AFC moest daarna met nog iets minder dan een half uur spelen, verder met tien man omdat alle wissels waren opgebruikt. Ook moest er nog een achterstand worden weggewerkt. Dat gebeurde in de 79ste minuut toen – wie anders dan Raily Ignacio – uit een corner vanaf rechts hij de bal met keeper en al in het doel kon lopen: 2-2. Een typisch Engelse treffer, omdat de ploeg van trainer Uli Landvreugd het op dat moment erg lastig had om Noordwijk van scoren af te houden. Scheidsrechter Martijn Vos, niet altijd even consequent fluitend, keurde de omstreden treffer goed. De laatste negentien minuten van de wedstrijd, inclusief acht minuten extra speeltijd, brachten topspanning voor het publiek (700 toeschouwers) dat er met volle teugen van genoot.

Meer verdiend
In de eerste helft was daar geen sprake van. Trainer Kees Zethof was dan ook teleurgesteld dat zijn ploeg met het betere spel geen grotere voorsprong wist te verkrijgen. ,,Als ik naar de gehele wedstrijd kijk heb ik het gevoel dat we meer dan een gelijkspel hadden verdiend. Zeker als ik de tweede treffer van AFC in ogenschouw neem, waar de keeper met bal en al ondersteboven werd gelopen. Zowel in de eerste als tweede helft zijn er mogelijkheden geweest om de winst te pakken. Zeker toen we met 1-0 voorkwamen hadden we de mogelijkheden om verder uit te lopen. Maar het missen van kansen was er de oorzaak van dat AFC langszij kon komen. Voeg daarbij het bepalend fluiten van de scheidsrechter en het gelijkspel is verklaard”.

,,Ik vond het van onze kant een beetje een schaakspel”

Schaakspel
De tweede minuut van de eerste helft leverde al meteen een prima kopkans op voor Raily Ignacio die de bal net over het doel zag verdwijnen. In de daarop volgende minuten was het Noordwijk dat het initiatief nam en veelvuldig voor het doel van AFC verscheen. Met de lange bal wilde men vooral de beste man van Noordwijk Emiel Wendt bereiken, die met zijn lengte en kopballen zijn medespelers wist te bereiken. Niet met zijn hoofd maar wel met een prima voorzet bereikte hij de in 23ste minuut de vrijstaande Segun Owobowale, die de bal fraai achter keeper Patrick Zonneveld kopte: 1-0. Een voorsprong die Noordwijk daarna verzuimde uit te bouwen. Veel balverlies door slordig passen was de oorzaak dat AFC niet langszij kon komen. In de 36ste minuut had AFC wel succes toen een knappe voorzet vanaf links op het hoofd van Raily Ignacio belande, die schitterend via onderkant lat keeper Mike van Vliet kansloos liet: 1-1. In de laatste minuut van deze helft verzuimde nieuwkomer Joel Tillema AFC op voorsprong te zetten door de bal recht in de handen van keeper Van Vliet te schieten. Trainer Uli Landvreugd had daar zo zijn bedenkingen over: ,,Ik vond het van onze kant een beetje een schaakspel. Dat ging niet altijd goed. Zo rond de 20ste minuut kregen we pas grip op het spel van Noordwijk. We pakten de zaak goed op en toen veranderde ook het beeld van de wedstrijd. Het was geen top, maar ik was de laatste twintig minuten in deze helft toch tevreden over wat we lieten zien’’.

Climax
In de tweede helft veranderde het totale beeld van de wedstrijd. Er was veel passie en strijd, die de wedstrijd een heel ander karakter gaf. Persoonlijke duels werden feller met als gevolg veel overtredingen. In de 61ste minuut kreeg Mark de Kruijs de bal goed in de voeten aangespeeld, waaruit een onnavolgbare solo volgde en bal vervolgens heel knap achter keeper Zonneveld werd geplaatst: 2-1. Daarna gingen aan beide kanten de ‘wisselkantoren’ open om meer aanvalskracht te genereren en verdedigend bij Noordwijk geen treffers meer toe te staan. Na de 70ste minuut moest AFC verder met tien spelers verder na het uitvallen van Linthorst. De wedstrijd liep uit naar een climax. Vlak voor het doel miste Noordwijk twee dotten van kansen via Sander Bosma, die de bal hoog over poeierde en Mats van Kins die het doel op de verkeerde plaats zocht. Ook de laatste wissels hadden niet het juiste effect om AFC alsnog op de knieën te krijgen en stuiterde een kopbal van Emiel Wendt via binnenkant paal het veld weer in. Uli Landvreugd was glashelder over de slotfase van de wedstrijd die inmiddels was uitgeroeid tot een onvervalste thriller. ,,Ik vind het knap van mijn ploeg dat we ons staande hebben gehouden tegen de sterke voorhoede van Noordwijk. We hebben onze handen vol gehad om ze van scoren af te houden. Ik ben daarom echt blij met het gelijkspel waar we tweemaal een achterstand moesten wegwerken. De wedstrijd is in de tweede helft uitgeroeid tot een duel waar het publiek van genoten heeft met alles erop en eraan ‘’.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie