zondag, januari 16, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagREPORTAGE | Kozakken Boys en Sparta Nijkerk aanvallend machteloos

REPORTAGE | Kozakken Boys en Sparta Nijkerk aanvallend machteloos

In het kader van de Harry Hamstra Cup kwam Sparta Nijkerk gisteren naar Werkendam voor hun eerste wedstrijd. Kozakken Boys opende het toernooi afgelopen zaterdag met een 3-3 gelijkspel in Veenendaal tegen DOVO. Toen vielen er nog 6 doelpunten te noteren; gisteren werd het een doelpuntloze 0-0.

Met name Kozakken Boys speelde ver onder de maat. Trainer Rick Adjei was dan gisteren ook geen blije trainer, hetgeen hij al tijdens de wedstrijd in woord en gebaar liet blijken. Het liep gewoon niet bij de thuisclub. Met nog ruim twee weken voor aanvang van de competitie (zaterdag 21 augustus, uitwedstrijd tegen Quick Boys, HvD) valt er nog heel wat te sleutelen voor Adjei. Dan zal hij ook weten of hij kan beschikken over zijn aanvoerder Jeffrey van Nuland, die in afwachting is van de resultaten omtrent scan, foto’s en mri met betrekking tot zijn knieblessure.

Doelman Ricardo Kieboom komt a.s. zaterdag voor het eerst in actie. In de nog resterende weken valt de beslissing wie de vaste doelman voor de hoofdmacht van Kozakken Boys gaat worden komend seizoen: Kieboom of Jan Schimmel.

In de eerste 45 minuten lag het tempo veel te laag. Kansjes waren er voor de thuisclub, waarvan de vrije trap in de 13e minuut door Yasin Ouja de beste was. De paal bracht redding voor Sparta Nijkerk, dat verdedigend goed in elkaar zat maar aanvallend geen potten kon breken.

SPEELZIEK: ‘IK HEB VERTROUWEN IN MIJN SELECTIE MAAR HET KAN EN MOET BETER

Sparta Nijkerk-trainer Eric Speelziek had wel een verklaring voor het gemis aan stootkracht. ,,We missen natuurlijk wel een aantal spelers die ons van de nodige aanvallende impulsen kunnen voorzien(o.a. Maurice de Ruiter en Jesse van Nieuwkerk). Doordat we amper tot aanvallen kwamen, moesten we telkens weer snel terug waardoor je toch een beetje de grip kwijtraakt, zoals te zien was in de tweede helft. En vergeet niet: dit is pas onze tweede oefenwedstrijd en over ruim 2 weken moeten wij er staan dus er is nog voldoende werk aan de winkel”.

Wat verwacht de Sparta trainer overigens van het komend seizoen?
,,De afgelopen twee, laten we zeggen Coronaseizoenen, speelden we bovenin aardig ons partijtje mee, daar hoop ik nu ook weer op, al blijft het afwachten. Ik heb het volste vertrouwen in mijn selectie maar het moet en kan nog veel beter. Vergeet ook niet dat we in korte tijd een aantal nieuwe spelers moeten inpassen doordat we een aantal ‘sterkmakers’ zagen vertrekken, ik ben ook benieuwd hoe sterk de andere teams zijn. Ik verwacht persoonlijk veel van Sportlust.”

NIET TE SNEL OORDELEN OVER YORDI TEYSSE

In de tweede helft werd er aan beide kanten volop gewisseld. Yordi Teijsse speelde 45 minuten, was nauwelijks zichtbaar hetgeen ongetwijfeld als reden heeft dat hij nog niet veel speelminuten heeft gemaakt. Alhoewel men zich op de tribune van sportpark de Zwaaier al afvraagt waarom men met deze speler heeft aangekocht, is deze conclusie veel te voorbarig. Teijsse wordt verantwoord klaargestoomd voor de competitie en daar zal de Amsterdammer ongetwijfeld gaan scoren. Iets wat hij de laatste seizoenen altijd en overal heeft gedaan dus geen voorbarige paniek in Werkendam.

In de tweede helft een sterker Kozakken Boys dat het beste van het spel had, een groot veldoverwicht maar niet tot scoren wist te komen. Een schot van Lars Hutten spatte uiteen op de vuisten van Manuel Hoogewoning terwijl enkele minuten later ook Thomas Marijnissen dat overkwam.

Wat Sparta Nijkerk daar tegenover kon stellen?
Nauwelijks iets en toch zouden de gasten nog bijna heel sneaky met de overwinning aan de haal gaan toen in de 87e minuut Jan Schimmel voor de eerste keer echt in actie moest komen. Hij bracht redding op een schot van Roy Bakkenes en behoedde de thuisclub daarmee voor een nederlaag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS