maandag, april 12, 2021
Home Clubs GVVV REPORTAGE | Eerste punt voor TEC en GVVV zorgt voor weinig lachende...

REPORTAGE | Eerste punt voor TEC en GVVV zorgt voor weinig lachende gezichten

TEC en GVVV hebben allebei hun eerste punt in de Tweede Divisie van dit seizoen gepakt. Tot aan het begin van speelronde 3 stonden beide ploegen samen op de onderste positie door de eerste twee wedstrijden te verliezen. Zaterdagmiddag stonden beide ploegen tegenover elkaar in een rommelige wedstrijd, waar beide ploegen een legio kansen kregen om de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen. Het lukte alleen Mo Bendadi en Hicham Haouat om doel te treffen. Zodoende kwamen de ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de streekderby.

- Advertentie -

0 uit 2
TEC en GVVV kennen een relatief teleurstellende seizoenstart. Bij het gerenoveerde TEC gaan de ambities uit naar het linkerrijtje, maar zag trainer Hans van der Haar zijn ploeg de eerste twee wedstrijden verliezen van respectievelijk Koninklijke HFC en Katwijk. Waar de ploeg van Van der Haar volgens aanvoerder Mike Vreekamp gevoelsmatig nog in de voorbereidingsfase zit door alle nieuwe aankopen en het wennen aan elkaar, zijn de kale feiten zo dat er na 2 wedstrijden nog nul punten achter de naam van de Tielenaren staan en het samen met de tegenstander van zaterdagmiddag al onderaan stond op de ranglijst. Wedstrijden tegen Koninklijke HFC en met name Katwijk zijn wedstrijden waar TEC wellicht niet direct rekent op het volle pond, maar om de eerder benoemde ambities waar te maken, moet er wel een keertje begonnen worden met winnen. GVVV leek hiervoor het juiste slachtoffer, aangezien de ploeg van Jochem Twisker ook nog op 0 uit 2 stond en het ook beroepsdoelpuntenmaker Berry Powel niet meer in de selectie heeft. Na de wedstrijd tegen GVVV staan de affiches tegen Excelsior Maassluis & ASWH op het programma voor de oranjehemden en spraken de toeschouwers op De Lok al vol bravoure over het behalen van minimaal 7 punten uit het komende drietal wedstrijden.

Vertrouwde namen
GVVV kent dus hetzelfde scenario als de tegenstander van vandaag en moet snel punten halen om niet al zo vroeg in het seizoen achter de feiten aan te lopen. In tegenstelling tot de (op papier) grotere tegenstanders die TEC tegen is gekomen, verloor de ploeg van Twisker van Excelsior Maassluis en Quick Boys; ploegen die qua verwachtingen vermoedelijk om dezelfde posities gaan spelen als de Veenendalers. Qua formatie bleef Twisker zaterdag trouw aan de elf namen die ook de vorige wedstrijden waren begonnen en stonden de bekende namen aan de start. Qua namen betekent dit keeper Johan Jansen in de goal. Een viermansverdediging bestaande uit Patrick-Prosper Fini, Laurens van der Voort, Joeri Potjes en de van PSV-overgekomen Steven Theunissen. Daarvoor een viermansmiddenveld met Tom Oostinjen, Philip Ties, Mart de Jong en Hicham Haouat en een aanvalsduo bestaande uit Joshua Patrick en Jeremy de Graaf. Ook bij TEC stonden de bekende namen op het veld, ook al had Van der Haar wel twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de 2-1 nederlaag tegen Katwijk. Zo was er een basisplaats voor Rick Mulder ten koste van Oktay Öztürk en verving Soufiane Laghmouchi de zieke spits Junior Ebobo. Voor de rest bestond de opstelling uit keeper Nick Leijten, ex-GVVV’er Rodny Hofman, Tom van der Neut, Basil Camara, Tufan Özbozkurt, Mike Vreekamp, Rick Mulder, Dilivio Hoffman en Kevin Sterling.

Vizier niet op scherp
Onder uitstekende nazomeromstandigheden trapten beide ploegen zaterdag om 15:30 af om als laatste twee ploegen aan de speelronde 3 van zaterdag te beginnen. Scheidsrechter van dienst was Dhr. Michael Eijgelsheim uit het Brabantse Oirschot, die vorig jaar al debuteerde in het betaald voetbal bij de wedstrijd tussen FC Dordrecht en De Graafschap. De scheidsrechter – en vooral zijn assistenten – konden meteen aan de bak want, ondanks dat de kwaliteit van de wedstrijd zeker niet om over naar huis te schrijven was, gebeurde er veel op het veld en was het vooral opmerkelijk hoe vaak beide ploegen in de beginfase buitenspel stonden. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, maar de thuisploeg toonde meer inzet om het thuispubliek wat te laten zien. Door het lekkere zonnetje waren zo’n 500 toeschouwers richting De Lok gekomen en hing er een goede sfeer rondom het veld. Helaas voor de fans van de thuisploeg kon TEC haar fans nog geen reden tot juichen geven, ondanks dat de ploeg van Van der Haar vaak genoeg rond de goal van Johan Jansen te vinden was. Al binnen de minuut kreeg middenvelder Rick Mulder een kansje, wat het startsein zou betekenen van meerdere gevaarlijke momenten. De eindfase was echter steeds slordig en zo bleef GVVV, ondanks het aantal schotpogingen, gemakkelijk overeind. De ploeg van Twisker speelde vooral uit de omschakeling en dat leverde vooral via Joshua Patrick een paar goede mogelijkheden op. Patrick bood collega spits De Graaf in minuut 22 een perfecte kans om de 0-1 op het scorebord te zetten na een snelle uitbraak. Patrick legde de bal panklaar op het hoofd van De Graaf, die ongedekt vanaf de strafschopstip kon inkoppen. De Graaf raakte de bal echter bijzonder slecht met het hoofd, kopte al vallend naast en verprutste daarmee de levensgrote kans om zijn ploeg op 0-1 te zetten.

,,De toeschouwers op De Lok spraken al vol bravoure over het behalen van minimaal 7 punten uit het komende drietal wedstrijden.”

Rommelig ≠ Saai
Bij TEC was vooral de vandaag rechtsbuiten spelende Dilivio Hoffman bij vlagen een luis in de pels van de Veenendaalse verdediging. De aanvaller zorgde met zijn snelheid regelmatig er voor dat zijn directe tegenstander Steven Theunissen een vervelende dag had op De Lok. Het was echter collega Kevin Sterling die misschien wel de grootste kans van de eerste helft kreeg om Jansen te passeren, nadat Laghmouchi hem een vrije doorgang richting goal bood. Ondanks het hinderende werk van GVVV-verdediger Potjes kon Sterling vanaf een meter of vijf tóch een poging wagen. Echter had de ervaren keeper zijn goal al afdoende verkleind en redde de poging van dichtbij met de voeten en voorkwam zodoende een achterstand voor GVVV. Jansen kende tot dan toe nog geen lastige middag en had de eerdere schotpogingen van de thuisclub vrijwel allemaal eenvoudig verwerkt. Zo golfde de wedstrijd heen en weer, zonder dat het nou altijd even goed was. Het niveau lag laag, maar doordat de wedstrijd zo rommelig was, was er van verveling toch maar zelden sprake. Beide ploegen hadden goede mogelijkheden tot het nemen van de leiding, maar slaagden er niet in om de wedstrijd al in een vroeg stadium naar zich toe te trekken. Een 0-0 was dus een logische ruststand. TEC-aanvoerder Mike Vreekamp haalde de rust niet en moest zich in minuut 37 laten vervangen met een blessure.

GVVV beter na de thee
In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld wat zich al in de eerst helft had afgetekend. Nog steeds was het spelniveau niet hoog, maar golfde het heen en weer alhoewel GVVV wat sterker uit de kleedkamer leek gekomen. Er werden meer duels gewonnen en er werd met een andere mentaliteit aangevangen. De eerste mogelijkheid van de tweede helft kwam dan ook op naam van de uitploeg toen aanvoerder Philip Ties een mogelijkheid kreeg om vanaf randje 16 een keer uit te halen. Het schot werd echter geblokt en verdween zodoende over de achterlijn zonder dat Nick Leijten in actie hoefde te komen. Beide coaches grepen al vroeg (noodgedwongen) in en waren na een uur spelen al door 2 van de 3 wisselmogelijkheden heen. Zo kwamen bij GVVV Taoufik Adnane en Lars ten Teije er in voor de geblesseerde Laurens van der Voort en de onzichtbare Jeremy de Graaf. Bij TEC verliet de ene back, Tufan Özbozkurt, het veld voor de andere, Cendrino Misidjan.

Eindelijk juichen
Na ongeveer een uur spelen konden de toeschouwers op De Lok eindelijk een doelpunt aanschouwen. Waar de spitsen Laghmouchi, Sterling en Hoffman de bal maar moeizaam tussen de palen gemikt kregen, liet middenvelder Mo Bendadi zijn teamgenoten en ex-club zien hoe dit wél moest en liet hij Jansen met een geplaatst schot in de benedenhoek (vanaf randje zestien) kansloos. TEC had de voorsprong die het zo zocht eindelijk te pakken, ondanks dat GVVV een stuk dominanter was geworden in de tweede helft. GVVV leek niet bij de pakken neer te gaan zitten en wilde zich meteen terugknokken in de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang tot dat er gevaar werd gesticht en zelfs het aluminium geraakt werd door Haouat. De linksbuiten kwam dit keer vanaf rechts en nam een hoge pass van Ties als volley en verraste Leijten compleet. De lat bracht echter redding en ook de rebound voor Ten Teije leverde geen doelpunt op doordat Leijten dit keer wél rekende op de poging van de invaller en met de benen kon redden. GVVV drong flink aan en Joshua Patrick kreeg andermaal een grote kans. Lars Ten Teije leverde vanaf de linkerflank een prima voorzet af en de spits, die compleet aan de aandacht van directe tegenstander Camara ontsnapt was, kon vanaf 5 meter van de goal inkoppen. Patrick koos echter geen hoek en kopte zodoende recht op Leijten af, die de gelijkmaker op dat moment nog kon afwenden. Ondanks de reddingen van Leijten was het een paar minuten later wél raak en was het de man die eerder al de lat raakte die gelijkmaakte. Waar TEC de bal verloor in de aanval, schakelde GVVV snel om en zette De Jong met een schitterende steekpass Haouat vrij in de zestienmeter. De linksbuiten twijfelde niet en knalde de bal snoeihard in het dak van het doel, zonder daarbij keeper Leijten ook maar een kans te gunnen. De gelijkmaker kwam dus in die fase zeker niet uit de lucht vallen en was op basis van de tweede helft ook wel verdiend te noemen.

Géén strafschop
Met nog een kwartier te spelen leken beide ploegen in dubio over wat nu te doen. Moest het punt worden gekoesterd of moest er nog vol voor de winst gespeeld gaan worden? Hinkend op deze twee gedachten namen de kansen voor beide ploegen af. De spanning in de wedstrijd bleef echter wel aanwezig. Beide ploegen zouden eigenlijk vrij weinig aan één punt hebben en zouden met een driepunter gelijk weer ‘back on track’ zijn, gezien de resultaten op de andere velden. Wat opviel was dat scheidsrechter Eijgelsheim vrijwel in elke situatie weigerde om een strafschop toe te kennen. Zowel TEC als GVVV hadden zeker minimaal 1 á 2 situaties in de zestienmeter van de tegenstander, waarbij het niet raar was geweest als de bal op 11-meter was gegaan. De 25-jarige scheidsrechter wuifde steevast elk appel weg, wat vooral bij GVVV-trainer Jochem Twisker veel frustratie opleverde.

Belangrijke weken
Ondanks de spanning in de laatste 10 minuten bleven beide ploegen overeind en stond er na de 90 +3 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord. Op deze manier zijn alle ploegen in de Tweede Divisie nu van ‘de 0’ af, maar zullen zowel GVVV als TEC niet al te blij zijn met de puntendeling. Beide ploegen kregen genoeg kansen om de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar misten in de eindfase telkens de scherpte of het geluk om dit ook echt te realiseren. Door de puntendeling zijn beide ploegen nog steeds terug te vinden in de staart van de ranglijst, maar zijn beide ploegen (op doelsaldo) langs Jong Volendam geglipt, wat nu op doelsaldo onderaan staat en de rode lantaarn heeft overgenomen. Om die gewenste zeven punten uit drie wedstrijden te behalen, moeten de Tielenaren dus de komende twee wedstrijden winnen. Aanstaande zaterdag komt Excelsior Maassluis naar Tiel en op 3 oktober staat op sportpark Houtrust het treffen met Scheveningen op het programma. Twee zeer belangrijke wedstrijden, wil TEC mee gaan doen met de grote jongens in de Tweede Divisie. GVVV ontmoet volgende week de nu al gekroonde ‘koning van de gelijkspelen’ Spakenburg. Die week daarna treedt het op Het Kasteel aan tegen Jong Sparta, waar het de laatste twee ontmoetingen met de kasteelheren winnend wist af te sluiten.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..