zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | Alternatieve Heemskerkse feestweek breekt uit na bekerzege ADO ’20 op...

REPORTAGE | Alternatieve Heemskerkse feestweek breekt uit na bekerzege ADO ’20 op HFC

Beide trainers hadden in het bekerduel hun Joker op de bank gelaten. Gertjan Tamerus spaarde Roy Castien, Roy van der Mije was voorzichtig met zijn nummer ‘10’ Sead Mazreku. Van der Mije speelde een slim tactisch spel en maakte het veld bij balbezit van HFC klein. Het schaak- en kaartspel tussen ADO’20 en HFC werd beslist door De Joker, Sead Mazreku ADO’20 won met 2-1.

Extraatje
De Heemskerkers waren de terechte winnaar van een duel waarin HFC niet alleen werd uitgeschakeld voor de eerste ronde van de KNVB-beker. ,,Dat is altijd een lucratief extraatje’’, zo meldde vice-voorzitter Henk Driessen vooraf. HFC verloor ook verdediger André Morgan die met een blok ijs op zijn dikke enkel naar de kleedkamer strompelde. Ook invaller verdediger Kane Prins is voorlopig geschorst. Hij kreeg de rode kaart nadat hij Milan Klopper de vrije doorgang naar de goal belette. Tel daarbij op dat Gertjan Tamerus zondag bij TEC ook nog aanvoerder Danny Hols, zit laatste wedstrijd schorsing uit, moet missen en de problemen stapelen zich op.

Druk
Ook doelman Duke Verduin kreeg in het duel een tik, maar speelde het duel uit. ADO’20 speelde afwisselend 5-3-2 en dan weer 4-4-2, de backs Ruben Doesburg en Henry Opoku schoven bij gelegenheid door naar het middenveld. Druk zette de thuisploeg voornamelijk met Jan-Willem Tesselaar en Raymond de Waard. Meestal op de middenlijn maar bij vlagen ook op de zwakkere opbouwers bij de Koninklijke. ,,Haal de lijnen eruit’’, schreeuwde Van der Mije herhaaldelijk in de eerste helft. De lijnen waren de aanvoer naar de spitsen Sietse Brandsma en Mehmet Yuksel. Van der Mije’s missie lukte grandioos.

Intimidatie
En uiteraard kwam daar een beetje intimidatie bij kijken. Bij de eerste treffer liep Luc Schuffelen tegen keeper Duke Verduin op en kon Tesselaar met het hoofd scoren. Na de rust bracht Tamerus Roy Castien in de ploeg. Hij liep samen met Roy Deken en Kane Prins warm, al was de Zandvoorter de enige die volle bak ging tijdens deze sessie. Hij voerde de cobra uit, deed rek- en strekoefeningen en sprintte voluit. Verdediger Oscar Wilffert had toen al gezien dat Morgan niet verder kon en irriteerde zich aan de slappe warming-up van Kane Prins en Roy Deken. De spieren van Prins leken dan ook nauwelijks opgewarmd toen hij vlak voor rust het veld betrad.

Anekdote
Met Castien kwam er meer lijn in het spel van HFC. Jordy Hilterman was het slachtoffer van de wissel. En Castien werd de man achter het duo Brandsma en Yuksel. Katwijk-trainer Anthony Correia vertelde zondag nog een mooie anekdote over Sietse Brandsma. ,,Toen hij bij Odin ’59 kwam scoorde hij de eerste weken niet. Hij moest wennen aan zijn omgeving en aan het niveau. Ik heb hem gewoon laten staan en toen stond er geen rem op zijn goals.’’

Vertrouwen
Gertjan Tamerus zag zijn spits in de voorbereiding ook drie duels op rij niet scoren, maar de laatste weken betaalt Brandsma het vertrouwen terug. Zes goals in de competitie en na zeventig minuten was er weer zo’n mooie HFC-aanval. Mehmet Yuksel bereikte Roy Castien die met links het leder op de juiste snelheid en met de juiste precisie neerlegde voor Brandsma. Het was de eerste kans van de gasten. Brandsma scoorde de 1-1.

Het duel leek op verlenging uit te draaien. Totdat Kane Prins Milan Klopper neerhaalde. Arbiter Clayton Ruperi had vlak daarvoor na een stervende-zwaan-actie de thuisploeg geen strafschop gegeven en trok nu meteen de rode kaart. Voor de tweede maal in het seizoen stond HFC met tien man.

Roy van der Mije ruikt dan bloed. Zijn ploeg moest het duel met een man-meer voor de verlenging beslissen. Sead Mazreku verving 25 minuten voor tijd Tesselaar. Hij had al het vuile werk niet hoeven opknappen en kon als Joker het duel beslissen, 2-1.

Feestweek
Daarna barstte een ouderwetse feestweeksfeer los op De Vlotter. De harddraverij en de wielerronde konden dit jaar vanwege coronamaatregelen niet doorgaan. Feestende voetbalfans verzachtten een beetje de pijn. ,,Ik hoop dat we een goede profclub loten’’, zei Roy van der Mije.

Foto: Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD