Volg ons
Leon Annokee FC Lisse

Aan het woord

Reacties op KNVB-bijeenkomst: ‘Slag gewonnen, maar nog niet de oorlog’

Reacties op KNVB-bijeenkomst: ‘Slag gewonnen, maar nog niet de oorlog’

Zo dreigend als de toon was waarmee afgelopen weken veelvuldig werd gecommuniceerd, zo rustig en constructief was het overleg woensdagavond tussen KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee en zo’n 160 afgevaardigden van clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse.

Meer tijd

“We hebben een slag gewonnen, maar nog niet de oorlog”, constateerde Leon Annokkee na afloop tegenover TweedeDivisie.org. “Het feit dat de KNVB terug gaat naar de tekentafel zorgt er in ieder geval voor dat we meer tijd hebben. Maar het zal niet eenvoudig worden om een oplossing te vinden. Duidelijk is wel dat de tijd nog niet rijp is om het betaald- en amateurvoetbal bij elkaar te schuiven.”

Tijdens de avond werd ook teruggekeken op het proces dat leidde tot de huidige situatie: “Onder meer met mensen die daar destijds bij betrokken waren. Het werd niet letterlijk zo toegegeven, maar vanuit de bond kon men ook geen bewijzen overleggen dat een sluitende voetbalpiramide met doorstroming tussen betaald en amateurvoetbal een eis van de FIFA is geweest.” Gert Jan Pruijn van Koninklijke HFC stelt het nog iets meer uitgesproken: “Het besluit om in 2014 beloftenteams in de piramide te schuiven is gewoon een gemanipuleerd besluit geweest. Maar anderzijds moeten we ook kijken naar de situatie zoals die nu is. We kunnen niet nu opeens tegen Jong Sparta zeggen: er is geen ruimte meer voor jullie komend seizoen. Feit is dat we nu zitten met een situatie waar niemand blij mee is: de amateurclubs niet, de profclubs niet en de KNVB niet. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we zullen er ook met z’n alleen weer voor moeten zorgen dat het schuitje weer gaat varen.”

Licentie-eisen

Onduidelijkheid is er of de beslissing om geen extra beloftenteams toe te voegen de komende twee seizoenen consequenties heeft voor de verlaagde licentie-eisen. Kon HFC-voorzitter Pruijn verwacht van niet: “Daar is nog expliciet naar gevraagd en daar kwam een soort ontkennend antwoord op. Het lijkt me ook praktisch onwerkbaar om dat nu alsnog weer te veranderen.” Annokkee is minder stellig: “Het is natuurlijk wel gebracht als een packagedeal, dus het is even afwachten.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord