Volg ons

Uitgelicht

QUIZ | Gert Jan Karsten houdt woord en laat Sporting MartinuS flink zweten

QUIZ | Gert Jan Karsten houdt woord en laat Sporting MartinuS flink zweten

Het mooie van quizprijzen zoals een training van Gert Jan Karsten is het feit dat je als organisator ook niet weet waar die prijs je gaat brengen. Nadat de gezamenlijke voetbalquiz van Voetbal in de Bollenstreek.nl en Voetbal247.nl gewonnen werd door een team met de naam Het Amsterdamsche Voetbal konden we in ieder geval de regio redelijk inschatten. Het werd uiteindelijk sportpark Overburg, gelegen aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.

Sporting MartinuS, een club die ontstaan na een reeks van fusies, is de vaste bespeler van het sportpark. Quizwinnaar Joachim is ook aanwezig om zijn prijs te aanschouwen en legt uit waarom de keuze op de derdeklasser (zondag) was gevallen. ,,We hebben getwijfeld tussen een aantal clubs, waaronder ook mijn eigen clubje, maar uiteindelijk gunden we het trainer Tom Verhoek van Sporting MartinuS het meest.” Vanwege die gunfactor komen Gert Jan Karsten en de verslaggever van dienst terecht op een compact, maar gezellig sportpark dat zo erg onder de rook van Schiphol ligt dat de mensen in vertrekkende vliegtuigen op die plek de laatste menselijke bewegingen op aarde zien voor ze het luchtruim kiezen naar verre bestemmingen. En of er werd bewogen op de warme donderdagavondtraining!

De kersvers gehuldigde trainer van Urk had een korte aanloopperiode nodig, maar liet al gauw zijn kenmerkende bevlogenheid zien aan de A-selectie van Sporting MartinuS. Met een gezonde dosis zelfspot gaf hij tijdens trainingsvormen aan dat het juist de kunst is om het spelletje simpel te houden. Als de donderdagavondtraining overgaat in de donderdagavondborrel op een oergezellig buitenterras krijgt ook Verhoek nog vleugje kantinehumor om de oren van Karsten. Op de opmerking van Verhoek dat Karsten wel heel veel aan het uitleggen was, antwoordt de Nunspeter dat het hem opviel dat hij na twee jaar Verhoek aan het roer nog zoveel moest uitleggen aan de groep. Kort daarna lieten zowel trainer als verslaggever de borrel voor wat het was en vertrokken zij weer naar hun eigen kant van het land. Met een goed gevoel en een goed verhaal over die ene avond dat zij bij Sporting MartinuS zijn geweest. Op sportpark Overburg.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht