woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagPronk neemt afscheid van Ajax met beslissende treffer: 'Lange reistijd belangrijkste reden...

Pronk neemt afscheid van Ajax met beslissende treffer: ‘Lange reistijd belangrijkste reden van vertrek’

Sonny Pronk nam zaterdag 25 mei 2019 op fraaie wijze afscheid van de amateurtak van Ajax in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De aanvaller was in de blessuretijd goed voor de winnende treffer tegen VVOG (2-1). De matchwinner zal komend seizoen het shirt dragen van hoofdklasser Hollandia waar hij al eerder furore maakte. Het vertrek van de aanvaller uit Amsterdam heeft naar zijn zeggen vooral te maken met de reistijd tussen zijn woonplaats en de trainingsvelden van Ajax.

Promovendus
Ajax eindigde dit seizoen op de twaalfde plaats in de Derde Divisie, een goed resultaat voor de promovendus. In het begin van de competitie zag het daar niet echt naar uit.  ,,De start van het seizoen was moeizaam voor Ajax. In de eerste zes wedstrijden wisten wij geen enkele keer te winnen en we gingen een aantal keer hard onderuit met ruime cijfers. Daarna werd de speelstijl wat aangepast en werden er door ons meer punten gepakt. Als je je dan als promovendus uiteindelijk eenvoudig weet te handhaven in een sterke competitie dan mag je volgens mij wel spreken van een goed seizoen. Uiteraard hadden we hoger kunnen eindigen en hebben wij onnodig punten laten liggen, maar ik denk dat dit voor iedereen zal gelden door het seizoen heen”, aldus Pronk tegenover Voetbal247.

Basisplaats
De aanvaller had iets meer verwacht van zijn jaar bij Ajax. ,,Als ik kijk naar mijn persoonlijke prestaties dan had daar ook meer in gezeten. Ik maakte het seizoen daarvoor 29 doelpunten voor Hollandia in de hoofdklasse en had toch gehoopt om een soortgelijk seizoen te kunnen draaien bij Ajax. Ik was in Amsterdam niet altijd zeker van een basisplaats en daarom is het er allemaal niet uitgekomen. Desondanks wist ik negen keer te scoren en kon ik belangrijk zijn voor het team. Ik heb mezelf wel kunnen ontwikkelen als speler en ik ben een mooie ervaring rijker.”

Hollandia
Na één seizoen Ajax keert Pronk weer terug op het oude nest van Hollandia. ,,De reistijd is de belangrijkste reden dat ik vertrek. Ik kom zelf uit Enkhuizen en dan ben je al snel een uur aan het reizen naar Amsterdam en dat dan vier keer in de week. Daarnaast werk ik ook nog eens fulltime en dan is dat best een opgave. Je bent dan aan een avond trainen ongeveer vijf uur kwijt. Hollandia benaderde mij om weer terug te komen en de ambities van deze club spreken mij aan. Daarnaast koester ik goede herinneringen aan de club en aan het team. De reistijd is ook een stuk gunstiger, nu doe ik er ongeveer een kwartier over om op het trainingsveld te komen.”

Handhaving
Samenvattend was het een seizoen met hoogte en dieptepunten voor Pronk. ,,Handhaving met Ajax in de Derde Divisie is voor mij een echt hoogtepunt van dit seizoen en natuurlijk ook de doelpunten die ik maakte. Ik heb met Ajax tegen mooie clubs kunnen spelen en ben een betere speler geworden. Dieptepunten zijn de momenten dat ik op de bank moest zitten toekijken naar hoe mijn teamgenoten de wedstrijd speelden. Als voetballer wil je altijd spelen en belangrijk zijn voor het team.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD