donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagPowel helpt IJsselmeervogels en concurrenten morsen opnieuw

Powel helpt IJsselmeervogels en concurrenten morsen opnieuw

IJsselmeervogels heeft de koppositie in de Derde Divisie Zaterdag weer alleen in handen. De Rooien wonnen het belangrijke duel – ook voor de periodetitel – van DVS’33 en zag zowel Scheveningen als FC Lisse morsen.

Twee keer Powel

IJsselmeervogels kwam wel weer op achterstand, ditmaal door Kai Velda. Berry Powel maakte vervolgens voor het eerst een treffer in de eerste helft en vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip na hands bij een voorzet van Ali Akla. Powel schoot daarop raak. Scheveningen speelde voor de tweede week op rij op eigen veld gelijk.

Gat drie punten

Jong FC Volendam kwam tegen de verhouding in op 0-1 en de gelijkmaker van Sandro Calabro werd ook snel gecounterd. Een minuut voor tijd redde Marvin Nieuwlaat nog een punt (2-2). FC Lisse liet zich zelfs volledig omver spelen door Jong Almere City. De hekkensluiter won met 4-0 en klimt zelfs naar de voorlaatste plaats. IJsselmeervogels heeft nu drie punten voorsprong op zowel Lisse als Scheveningen.

Rijnsburg achterhaalt ASWH

In de achtervolgende groep heeft Rijnsburgse Boys weten te winnen van Harkemase Boys, een snelle 0-1 dor Schotanus werd omgebogen door Tillema en Serbony. ASWH kwam bij VVOG niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Daardoor heeft Rijnsburg de ploeg van Jack van den Berg inmiddels zelfs weten te achterhalen.

ODIN’59 beste zaken

Onderin pakte ODIN’59 de belangrijkste punten, een vroege achterstand tegen SteDoCo door een goal van Maurice van der Wilt werd omgedraaid door Eelke de Graaf en Jurjen Dikker. Daardoor staan beide ploegen nu weer gelijk. Capelle had kunnen weglopen, maar in blessuretijd werden de twee goals van Kai Fens nog gecounterd door een schot van Quick Boys-aanvoerder Delano a Cohen (2-2). Huizen en FC Rijnvogels speelden allebei gelijk, tegen ONS Sneek en Jong FC Groningen. Voor Rijnvogels het eerste punt na acht nederlagen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD