dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisiePowel en Kozakken Boys niet op één lijn: streep door Ajax

Powel en Kozakken Boys niet op één lijn: streep door Ajax

Voor Kozakken Boys is het bezoek van Ajax het duel van het jaar. Routinier Berry Powel is de laatste weken klaargestoomd om na zijn blessure toch te kunnen spelen, maar hij zal er toch niet bij zijn in de KNVB Beker. En dit tot ongenoegen van de spits zelf, zo vertelt hij tegenover TweedeDivisie.org.

Er is anders besloten en dan houdt het op

De voormalig centrumaanvaller van onder meer FC Groningen en het Spaanse Elche CF raakte ongeveer anderhalve maand geleden geblesseerd in de uitwedstrijd van Kozakken Boy tegen TEC, maar in het hier en nu acht hij zichzelf eigenlijk wel weer fit genoeg om dan in ieder geval een paar minuten te maken tegen Ajax. “Ik train zelf bij een fysio en hij vertelde me dat ik gewoon mocht trainen, alleen wilden ze bij de club geloof ik nog wat anders.  Ik heb geen idee eigenlijk, ik ben gewoon weer fit genoeg om te trainen. Ajax is een enorm speciale wedstrijd en ik zou nooit fit genoeg zijn geweest om te beginnen, maar wat minuten maken had wat mij betreft zeker gekund. Maar er is anders besloten en dan houdt het op…”

Groen licht gekregen om te trainen

De communicatie tussen speler en club blijkt ietwat scheef te lopen. “Ik had eigenlijk gewoon groen licht gekregen om weer met de groep te gaan trainen, maar toen ik eenmaal op de club kwam dachten ze daar zelf anders over. Dat gaat niet helemaal goed. Ik ben beschikbaar om te spelen. Als de trainer denkt dat ik mee kan trainen, dan train ik mee. Uiteindelijk hoor ik wel wanneer ze me op gaan stellen.” Voor de club uit Werkendam is het dé wedstrijd van het jaar en dat maakt het des te pijnlijker voor Powel om er niet bij te zijn. “Binnen anderhalf uur waren alle kaarten verkocht. De lokale slager had er op een gegeven moment nog 250, nou, toen dat eenmaal bekend was geworden stond er een rij van ik weet niet hoeveel meter voor zijn deur de volgende ochtend.”

Ajax-spelers denken niet aan een makkie

Ajax treedt aan zonder spelers als Kasper Dolberg  en Hakim Ziyech, maar dat kan volgens de spits van Kozakken Boys een voordeel zijn voor de Amsterdammers. “Ajax neemt een hoop Jong Ajax-spelers mee, maar die hebben een paar aardige uitslagen neergezet in de Jupiler League. Ze hebben natuurlijk ook wel een grote selectie in Amsterdam. Dat kan een voordeel zijn, want de spelers die nu een kans krijgen zullen misschien niet denken: dit wordt een makkie.”

Negen jaar geleden werd het verlengen

Powel is zich er natuurlijk van bewust dat Kozakken Boys een flinke uitdaging voor de boeg heeft, maar hij stipt wel aan dat de sprookjes de wereld nog niet uit zijn. “Negen jaar geleden moest Ajax ook tegen Kozakken Boys en toen werd het verlengen, terwijl er spelers als Luis Suárez, Gregory van der Wiel en Johnny Heitinga op het veld stonden.” Desondanks wordt het knokken met de hoofdletter K voor de Werkendammers. “Natuurlijk wordt het heel lastig, maar dat is het mooie van bekervoetbal. In het bekervoetbal komen sprookjes uit. Ik zag in de tussenstand staan ADO-Telstar 0-1 en normaliter denk je: dat is niet mogelijk, dat slaat nergens op. Jodan Boys verrast ook tegen Go Ahead Eagles. Oké, dat is geen topclub, maar ze spelen wel gewoon in de Eredivisie. Dan zie je dat er altijd wat mogelijk is, sprookjes komen uit in het bekervoetbal. Daar moet je in geloven, daar moet je hard voor werken en dan is er wat mogelijk, hoe klein de kans ook is.”

Op het veld denk je er niet aan

Trainer Danny Buijs liet onlangs nog weten dat hij hoopte dat het bekerduel tegen Ajax zo snel mogelijk voorbij zou zijn, omdat zijn spelers zich misschien wel iets té veel bezighielden met de kraker. Powel vindt echter niet dat de wat slechtere prestaties van Kozakken Boys opgehangen moeten worden aan het bekertreffen. “Natuurlijk kijk je uit naar zo’n wedstrijd, dat is niet meer dan logisch. Maar als je eenmaal op het veld staat denk je daar echt niet aan.” Wel geeft hij ruiterlijk toe dat de spelers van Kozakken Boys al een tijdje hardop dromen van een overwinning. De spits sluit af: “We hebben vooral Ajacieden en Feyenoorders in ons team. De Feyenoorders willen sowieso winnen en de Ajacieden vinden het ook mooi dat ze tegen hun favoriete club mogen spelen, die willen ook graag winnen. De trainer zelf is een echte Feyenoorder en die wil ook niets liever dan over een paar dagen binnenkomen in De Kuip met de boodschap: wij hebben Ajax verslagen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD