donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsPowel adviseert over vacante trainerspositie: 'Liever geen ouder en uitgeblust persoon'

Powel adviseert over vacante trainerspositie: ‘Liever geen ouder en uitgeblust persoon’

Bij de aanstaande start van de Tweede Divisie worden door FOX Sports de ogen gericht op IJsselmeervogels – Kozakken Boys. Daarin zal ongetwijfeld worden ingezoomd op Berry Powel, de spits die afgelopen winter de Werkendammers voor de Westmaat verruilde. In het AD spreekt hij onder meer over de vacante trainerspositie bij de Vogels en de voornaamste titelkandidaten.

Prikkelen
,,Wat mij betreft zoeken we nu weer naar een jonge trainer”, zegt Powel over de opvolging van de opgestapte Sandor van der Heide. ,,Een beetje het type Sandor. Ik heb me bij hem geen training verveeld. Wat mij betreft wordt het iemand met ambities, die midden in de groep kan staan. Liever geen oudere en uitgebluste persoon. Hij hoeft geen profverleden te hebben. Wij zijn ook geen profs. Als hij ons maar kan prikkelen. Ik heb er onlangs met André van Diermen, bestuurslid technische zaken, over gesproken. Hij vroeg me naar mijn mening. We hadden enkele namen die overeen kwamen. Ik ga je niet zeggen wie. Er wordt al veel te veel gespeculeerd. Ik kan je wel zeggen: de meeste namen daarvan kunnen meteen de prullenbak in.”

Beste amateurclub
Wie de voornaamste titelkandidaat is? De Amersfoorter denkt als eerste aan Achilles ’29: ,,Dat is gedegradeerd uit de Jupiler League, ze willen meteen terug en ze willen fysiek het verschil maken. Ze trainen ook nog steeds zes tot zeven keer per week. Ze hebben alleen niet de toptalenten van de kampioen van vorig jaar, Jong AZ. Verder denk ik dat Kozakken Boys een kandidaat is. Ze werden vorig jaar tweede, zijn de beste amateurclub van Nederland daardoor en de basis staat er nog echt, met iemand als Ignacio.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD