zaterdag, 2 maart 2024
Voetbal247.nlPodcastPODCAST | Voetbal 247 EK-editie: #2 'Na zo'n prestatie zit je een...

PODCAST | Voetbal 247 EK-editie: #2 ‘Na zo’n prestatie zit je een maand op een roze wolk’

Het zal jullie niet ontgaan zijn, het EK staat voor de deur en daarom komt Voetbal247 met een gloednieuwe podcastserie: de Voetbal 247 EK-podcast. Gedurende het Europees kampioenschap volgen we het Nederlands Elftal op de voet en bespreken we ook de overige opvallende wedstrijden uit het toernooi. Dit doen we iedere aflevering samen met een nieuwe gast die actief is in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. In het tweede deel brengt Voetbal247 een bezoek aan de trainer van hoofdklasser Achilles’29 en voormalig coach van Oranje Onder 17: Ruud Kaiser.

In de tuin van de geboren Amsterdammer wordt er door presentator Justin Klein als eerst aandacht besteed aan het ingrijpende moment uit de wedstrijd Denemarken-Finland, waarbij Christian Eriksen, uitkomend voor de Denen, werd getroffen door een hartstilstand. Een vreselijk moment waaruit nogmaals duidelijk werd hoe belangrijk de directe hulpverlening is op en rond een sportveld. Kaiser pleit er dan ook voor om veel meer sporters een reanimatiecursus aan te bieden om zo goed mogelijk met dit soort momenten om te kunnen gaan.

Na positief nieuws vanuit het ziekenhuis, vanwege de stabiele situatie van Eriksen, is het EK echter weer in hoog tempo doorgegaan en was het dit weekend ook de beurt aan het Nederlands Elftal. Door een verlossende goal van Denzel Dumfries wisten de spelers van Oranje de eerste 3 punten over de streep te trekken: 3-2. Toch is Kaiser erg kritisch op het elftal van de Boer en hekelt hij vooral de opportunistische speelstijl. „Ze komen er nu goed mee weg, maar tegen ploegen als Spanje, Italië of Duitsland worden ze weggespeeld”, aldus de trainer. 

Tijdens het gesprek wordt er ook teruggeblikt op de tijd van Kaiser als trainer van het Nederlands Elftal Onder 17. Met spelers als Tim Krul, Erik Pieters en Ruud Vormer won hij voor het eerst in de historie een medaille op een WK voor de Onder 17. In Peru pakte hij samen met zijn ploeg een bronzen plak na het winnen van de troostfinale tegen Turkije. Kaiser blikt vol trots terug op die tijd: „We hadden qua spelers geen uitzonderlijk goed elftal, maar we vormden een hecht team en speelden geweldig dat toernooi. Ik krijg nu nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk.”

De podcast wordt afgesloten met een blik op zijn huidige situatie als trainer bij Achilles’29. Na een kortstondig seizoen kijkt hij er naar uit weer te beginnen. „Op 12 juli start de voorbereiding en gaan we ons klaar maken voor een stabiel seizoen in de Hoofdklasse A”, besluit Kaiser de aflevering. Beluister de podcast hieronder, via Spotify of via Apple Podcasts. Abonneer je gelijk op onze kanalen, zodat je niets hoeft te missen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD