dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisiePilon helpt Spakenburg aan zege; bizar gelijkspel VVSB

Pilon helpt Spakenburg aan zege; bizar gelijkspel VVSB

Spakenburg heeft eindelijk weer eens kunnen winnen, TEC werd op De Westmaat verslagen met een hoofdrol voor Olivier Pilon. UNA – Katwijk en VVSB – Jong Sparta eindigde gelijk, al was dat wel twee keer een gelijkspel met een verhaal. UNA maakte in blessuretijd de 2-2, terwijl VVSB zelfs in twaalf minuten tijd een 0-3-achterstand goed wist te maken.

Spakenburg – TEC 5-0

Spakenburg was er veel aan gelegen om TEC direct vast te zetten en dat lukte de ploeg van Hans van de Haar. In de eerste minuten kwamen er gelijk kansen en Olivier Pilon zorgde voor de 1-0. Kees Tol werd diepgestuurd, hield het overzicht en bediende Pilon. Na een klein halfuur waren de rollen andersom. Pilon spurtte op links zijn man voorbij en trok hard voor op Tol. Danny van den Meiracker wist een nieuwe voorzet van Pilon in te koppen om de partij al voor rust te beslissen. Pilon kroonde zich vervolgens definitief tot de man van de wedstrijd door de vierde en vijfde goal te scoren, waardoor hij bij alle goals betrokken was.

UNA – Katwijk 2-2

Zowat direct vanaf de aftrap wist Kay Blokland de score al te openen. Hij kopte de bal uit een corner van Stefan Plat raak (0-1), maar lang bleven de bezoekers niet op voorsprong staan. Na tien minuten kreeg namelijk ook UNA een corner en kopte Niek van Boekel de gelijkmaker binnen. Marciano Mengerink kon al snel een nieuwe voorsprong op de borden zetten, maar hij schoot recht op Petar Stoskovic. Sanchez Angulo was de goalie al wel gepasseerd, zijn inzet was alleen te zacht. Na de pauze kwam Katwijk opnieuw op voorsprong en de zege leek mee te gaan naar de kust, in blessuretijd kwam daar verandering in. Met een wereldgoal maakte Van Boekel zijn tweede van de avond en redde daarmee een punt.

VVSB – Jong Sparta 3-3

Op eigen veld was VVSB de baas, om de reeks van drie competitienederlagen op rij te doorbreken. Maikey Parami raakte al snel het zijnet, voor Frans van Niel doelman Janssen op zijn pad vond. Uit de omschakeling werd Sparta na een halfuur spelen voor het eerst gevaarlijk, maar de kopbal van Chreveuil ging over. Tim de Rijk schoot op slag van rust ook nog naast, waarop Sparta direct na de onderbreking op curieuze wijze op voorsprong kwam. Klaasen schoot de 0-1 raak, maar de grensrechter vlagde de bal eerst af. In tweede instantie werd de treffer toch goedgekeurd. VVSB was van slag en werd door Ketting en Stokkers zelfs op een 0-3-achterstand gezet. Daarna ontstond een klein mirakel. Tommy Bekooij redde de eer, maar doordat de bal op de stip ging kwam er hoop. Jozic maakte twee minuten voor tijd 2-3 en een minuut later was het via Kraaijvanger zelfs 3-3.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD