maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisiePilon: "Achteraf had ik die strafschop niet moeten nemen"

Pilon: “Achteraf had ik die strafschop niet moeten nemen”

Met tranen in zijn ogen verliet Oliver Pilon zaterdagavond het veld van TEC. In blessuretijd kreeg de vleugelspits dé kans om Spakenburg aan een zege te helpen, maar zijn strafschop werd gekeerd door doelman Sebastian van der Sman: “Achteraf had ik die strafschop niet moeten nemen”, verzuchtte Pilon tegenover TweedeDivisie.org.

Helemaal gesloopt

“Ik was helemaal gesloopt, maar wilde de bal er zo graag inschieten om de overwinning veilig te stellen. Bij GVVV schoot ik ze er bovendien allemaal in. Ik schoot de bal echter slecht in, hij had strakker in de hoek gemoeten”, baalde de vleugelspits die fysiek steeds fitter raakt: “De afgelopen weken ging ik me weer steeds beter voelen, maar toen kwam die elleboogblessure tegen Jong AZ er tussendoor, waardoor ik weer anderhalve week moest missen. In de resterende wedstrijden moeten we er gewoon vol ingaan, ookal is het een cliché, maar ik acht ons echt nog niet kansloos.”

Van den Meiracker hadden we nu kunnen gebruiken

Ondanks de sportieve malaise heeft Pilon geen spijt van zijn overstap naar Spakenburg: “Je merkt dat het een hele grote club is. Daarbij hebben we ook echt een leuke groep.” Desgevraagd ging Pilon ook in op het vertrek van Danny van den Meiracker, een type spits die de Blauwen juist in deze fase goed hadden kunnen gebruiken: “Dat klopt, we zouden zo’n type nu wel kunnen gebruiken. Buiten het veld is Danny een schat, binnen het veld echter zorgde hij soms voor onrust. Bepaalde spelers gingen daar onder lijden. Die presteren daardoor tien of twintig procent minder doordat ze niet lekker in hun vel zaten. Maar voor Danny vind ik het mooi dat hij zijn draai bij Lienden weer heeft gevonden, het is hem gegund.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD