zondag, augustus 7, 2022
HomeCompetitiesDerde DivisiePeterman na zege van HSC'21 in derby: 'Fantastisch ik had dit niet...

Peterman na zege van HSC’21 in derby: ‘Fantastisch ik had dit niet durven dromen’

HSC’21 wist zich zaterdag op het eigen sportpark na een echte bekerthriller ten koste van streekgenoot Excelsior’31 te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Doelman Bob Peterman speelde in de benodigde strafschoppenserie een grote rol door een penalty te benutten en er één te stoppen. De blijdschap na de wedstrijd was dan ook groot bij de sluitpost direct na de beslissing toen hij verscheen voor de camera van RTV Oost.

,Fantastisch, ik had dit niet durven dromen. Vooraf hoop je natuurlijk op zo’n scenario als keeper maar dat je na 120 minuten en negen strafschoppen hem dan pakt dan is die ontlading daarna fantastisch”, aldus Peterman tegenover de regionale omroep.

Een week geleden was nog niet duidelijk of Peterman, die in de zomer de overstap maakte van NEO naar HSC’21 daadwerkelijk onder de lat plaats mocht nemen. Recent werd duidelijk dat hij de concurrentiestrijd in zijn voordeel beslist had. ,,Donderdag, de trainer had aan het begin van deze week aangegeven om met elkaar te gaan zitten omtrent de situatie met de keepers. Donderdag voor de training werd duidelijk dat ik zou gaan spelen. Daar was ik wel heel blij mee en trots op. Dit is wel even een paar niveautjes hoger.”

Peterman nam zelf een strafschop en wist er één te stoppen. ,Ik heb destijds bij NEO in de finale van de nacompetitie in de reguliere tijd een strafschop genomen en in de penaltyserie toen. Ik weet dat ik een vrij goede trap heb en qua zelfvertrouwen zit het wel goed. Ik wilde er ook graag een nemen, dan moet je hem er wel even intrappen maar dat ging gelukkig ook goed. Bij de gestopte penalty probeerde ik wat langer te wachten en zo explosief mogelijk naar de hoek en ik had hem.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS