donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsFC LissePenaltyreeks FC Lisse – Hoek week uitgesteld op last van UEFA

Penaltyreeks FC Lisse – Hoek week uitgesteld op last van UEFA

De soap rondom de strafschoppenserie in de bekerwedstrijd tussen FC Lisse en Hoek lijkt maar niet tot een einde te komen. De KNVB besloot recent dat de penalty’s opnieuw genomen moesten worden op 4 oktober, maar omdat de UEFA daar geen toestemming voor geeft is dit nu uitgesteld tot 11 oktober, meldt de NOS.

Interland
De Europese voetbalbond heeft een streep gezet door de eerste datum omdat die dag op het sportpark van FC Lisse een interland gespeeld zal worden. De ploegen voor spelers onder negentien van Hongarije en Slovenië binden dan de strijd met elkaar aan. De bedoeling van de KNVB was om de strafschoppen te laten nemen na deze wedstrijd, maar de UEFA was daar tegen. Tevens was men van mening dat de datum van 4 oktober te dicht op de uitspraak van de voorzieningenrechter van aanstaande maandag zat.

ABBA-principe
FC Lisse won recent na strafschoppen met 5-4 en dacht zich op die wijze te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De arbiter had de penalty’s echter laten nemen volgens het zogenoemde ABBA-principe. Dit in strijd met de door de voetbalbond gestelde regels.Het ABBA-principe stelt dat een team start met de strafschoppenserie en dat vervolgens het andere team twee penalty’s mag nemen. Daarna mag team één dan weer twee keer vanaf de stip een poging doen om tot scoren te komen. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat deze formule eerlijker zou zijn, maar de KNVB staat dit tot dusver niet toe.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD