maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOVERZICHT | Tweede Divisie: Scheveningen verslaat Katwijk, Excelsior Maassluis wint Rijnmond-derby

OVERZICHT | Tweede Divisie: Scheveningen verslaat Katwijk, Excelsior Maassluis wint Rijnmond-derby

Excelsior Maassluis is hard op weg om niet alleen als nummer 2 te eindigen, maar tevens beslag te leggen op de derde periode. De ploeg van Dogan Corneille versloeg in de Rijnmond-derby Barendrecht. IJsselmeervogels herpakte zich na een slechte reeks tegen FC Lienden, terwijl Katwijk haar laatste thuiswedstrijd van een teleurstellend seizoen afsloot met een nederlaag tegen Scheveningen.

Excelsior M lijkt momenteel de gretigste ploeg in de Tweede Divisie. Dankzij treffers van Daan Blij en Vincent van den Berg werd het reeds gedegradeerd Barendrechtbinnen een uur op 0-2 achterstand gezet. In de slotfase scoorde de enige veldspeler die dit seizoen nog niet scoorde voor Maassluis, Milan van Ewijk, eindelijk en ook nog eens tweemaal. Zodoende eindigde het duel in 0-4.

IJsselmeervogels kan theoretisch de tweede plaats op de ranglijst nog heroveren, maar dan moet het met onrealistische cijfers op de slotdag van AFC winnen en de Tricolores zelf verliezen. De ploeg van Ted Verdonkschot herpakte zich na een reeks van vier nederlagen door te winnen van FC Lienden, dat met het hoofd al bij de nacompetitie lijkt. Marlon Versteeg bracht de ploeg van Hans van de Haar wel na 1 minuut aan de leiding, maar Robbert Olijfveld, Eef van Riel en Danny van den Meiracker (strafschop) kantelden het duel en zorgden ervoor dat de Rooien met 1-3 gingen rusten. Een kwartier voor tijd maakte Gutho Mijland nog wel de 2-3.

De Blauwen uit Spakenburg besloten het laatste thuisduel met een 1-2 nederlaag tegen Jong Sparta. Philip Ties maakte vanuit een rebound op een gekeerde strafschop de 1-0 halverwege de eerste helft, Elayis Tavsan maakte echter al snel gelijk: 1-1. Tavsan schonk de jonge Kasteelheren in blessuretijd alsnog de zege. Beide ploegen eindigden het duel overigens met tien spelers. Spartaan Jaimy Brute kon kort na rust douchen na zijn tweede gele kaart, Tom van der Neut herhaalde dat tien minuten voor het einde.

De beloften van Jong Vitesse, waarvan nog steeds onduidelijk is of ze ook volgend seizoen in de piramide blijven, hielden de traditie in stand van GVVV, dat zelden weet te winnen van Jong-teams. Treffers van Lars ten Teije, Mats Grotenbreg en een eigen doelpunt van Taoufik Anane zorgden voor een 3-0 eindstand.

Koninklijke HFC riep de sterke reeks van Kozakken Boys een halt toe. Op de Zwaaier pikte Franklin Lewis weer een doelpuntje mee. Floris van der Linden maakte kort daarop de 0-2. Supersub Johnny Lommers deed zijn reputatie weer eer aan door opnieuw te scoren voor de Kozakken: 1-2.

Rijnsburgse Boys lijkt het seizoen wel goed te willen besluiten. Na de eclatante 6-0 zege vorige week op FC Lienden moest nu HHC Hardenberg eraan geloven. Het was echter Rob van der Leij die HHC al vroeg op voorsprong bracht, maar het antwoord van Roderick Gielisse liet niet lang op zich wachten. Net als vorige week scoorde hij. Een minuut later konden de Uien weer juichen. Nu was Edo Knol trefzeker. Vlak voor rust miste Carlos Opoku een strafschop. In de tweede helft pikte ook Joel Tillema zijn treffer mee: 3-1.

Kampioen AFC, waar Patrick Zonneveld en Raily Ignacio op de bank startten, kwam tegen VVSB pas laat tot scoren. De ingevallen Ignacio maakte in de slotfase de 1-0, Matthijs Jesse de 2-0. De Treffers won haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen van Jong Almere City FC. Huurling Ruben Rodrigues scoorde na ruim een half uur de 1-0, Coen Maertzdorf maakte er direct na de pauze 2-0 van. Katwijk eindigde het seizoen in mineur. Op de Krom won Scheveningen dankzij een vroege 0-1 van Kevin Gomez Nieto, waarna Barry Rog na rust de marge verdubbelde. Een benutte strafschop een kwartier voor tijd van Robbert Susan maakte de stand wat draaglijker, maar kon een nederlaag niet voorkomen: 1-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD