dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOVERZICHT | Tweede Divisie: Elf Scheveningse wolven slachten Spakenburg, wanvertoning IJsselmeervogels en...

OVERZICHT | Tweede Divisie: Elf Scheveningse wolven slachten Spakenburg, wanvertoning IJsselmeervogels en HHC zet GVVV te kijk

Het vriespunt komt af en toe ’s nachts alweer in de buurt, maar voor ijs moeten we vermoedelijk nog wel even geduld hebben. Toch zakten diverse clubs in speelronde 10 heel hard door het virtuele ijs. Neem vooral Spakenburg en GVVV, maar eigenlijk maakte IJsselmeervogels er ook een potje van tegen Jong FC Volendam. Een opsteker was er wel voor Quick Boys, dat eindelijk weer eens won.

Tot drie weken geleden nam het aantal mensen die tamelijk zeker waren dat de kampioen van dit seizoen reeds bekend was toe. IJsselmeervogels maakte indruk en speelde zowel volwassen, effectief en met regelmaat ook nog attractief. Drie weken later pakken er heel wat donkere wolken samen boven de Westmaat. Tegen hekkensluiter Jong FC Volendam kreeg de ploeg van Ted Verdonkschot kansen genoeg, maar sprong het daar nogal laks mee om. Zo kon het gebeuren dat het overigens prima voor de dag komende Jong Volendam in de slotfase nog leek te vertrekken met een 2-3 zege nadat Victor van Montfort zijn tweede treffer van de middag scoorde. Een strafschop in blessuretijd, benut door Danny van den Meiracker, zorgde voor de 3-3 en voorkwam een complete afgang.

Gelukkig voor IJsselmeervogels maakte ook de tot dusverre grootste uitdager Rijnsburgse Boys een misstap. In een aanvankelijk vrij tam duel tegen Kozakken Boys werd de wedstrijd opengebroken door een strafschop voor de Werkendammers na een overtreding op Frenk Keukens. Kay Tejan wist er wel raad mee: 0-1. Direct na rust maakte Rijnsburg gelijk. Wie anders dan Dani van der Moot stond op de juiste plek na een mooie aanval: 1-1. Kozakken Boys-coach Rick Adjei had daarna een gouden wissel in petto. De ingevallen Yassin Ouja scoorde koud in veld met een afstandsschot de 1-2. De Uien maakten daarna flink jacht op de gelijkmaker, maar ook een vergroting van de voorsprong had gekund doordat bijvoorbeeld Leon Bot de lat raakte. Het bleef echter 1-2, waardoor IJsselmeervogels zelfs een punt uitloopt op Rijnsburg en AFC nu de nieuwe nummer 2 is, maar wel met een duel meer gespeeld.

Quick Boys snakte na een zege en vond die in Tiel. Bij TEC hield men niet alleen sportief een kater over aan de confrontatie, ook buiten de lijnen was er een bittere nasmaak vanwege ongeregeldheden tussen ‘supporters’ van beide clubs (zie tweet). Op het veld bezorgden Dennis Kaars en Tommy Bekooij de Katwijkers een 0-2 zege.

Hoe zou de selectie van Spakenburg het plotselinge vertrek van trainer John de Wolf verteren? Het antwoord luidde: slecht, heel slecht. Wellicht heeft Scheveningen na de effectieve zege vorige week bij Quick Boys het lek echt boven, want op Houtrust was het verschil enorm. De ploeg van John Blok was heer en meester tegen een apathisch Spakenburg, dat met de staart tussen de benen en een 5-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Mehmet Aldogan was de absolute uitblinker met drie doelpunten. De afgang op Houtrust is persoonlijk drama voor interim-coach Chris de Graaf, kind van de club, die eindelijk zijn kans kreeg als eindverantwoordelijke, maar lelijk in zijn hemd werd gezet. De selectie gaf daarmee het signaal af snel weer een dominante, krachtige coach nodig te hebben.

De selectie van Katwijk werd afgelopen week opnieuw opgeschrikt door ‘slecht nieuws’ voor verzorger Frans Albers. Het bewoog de spelers tot speciale shirts en na de openingstreffer van Robbert Susan zochten alle spelers Albers massaal op als steun. Susan was belangrijk op de Krom tegen Noordwijk, want hij produceerde ook de 2-2 en ook nog eens op fraaie wijze. Dat was nodig, want Noordwijk wist in de eerste helft een 1-0 achterstand om te draaien in een 1-2 voorsprong via Tjeerd Westdijk en voormalig Katwijk-speler Sabir Achefay. De thuisploeg stapte uiteindelijk met de zege van het veld doordat Rick van der Meer de 3-2 maakte.

HHC loopt dit seizoen niet over van vertrouwen, maar GVVV was zaterdagmiddag graag bereid daar wat assistentie bij te verlenen. Zo knap als de bekerzege van de Veenendaalers woensdag op Helmond Sport was, zo erbarmelijk was de prestatie op de Boshoek. Illustratief was de rode kaart voor Wilco den Hartog, die binnen een paar seconden twee keer geel kreeg en kon vertrekken. Het werd uiteindelijk 4-0, waarmee HHC vertrekkend coach Gert Jan Karsten trakteerde op een mooie voorstelling bij diens 100e duel op de Hardenbergse bank.

Op sportpark Schildman kende het duel tussen ASWH en De Treffers vooral een spectaculair begin. In minuut 10 maakte Lester Pires de 1-0 voor de thuisploeg, maar vier minuten later kreeg Lowie van Zundert een kans die je de spits van De Treffers niet moet geven. Hij kopte de 1-1 binnen. Jermo Wilsterman bracht De Treffers halverwege de eerste helft aan de leiding van dichtbij, maar een knappe vrije trap van Sam van de Kreeke zorgde voor een puntendeling: 2-2.

AFC herpakte zich van de smadelijke bekeruitschakeling tegen ODIN’59. De Amsterdammers leidden bij rust al met 2-0 voor treffers van Raily Ignacio en Milan Hoek (strafschop). Na rust maakte Nick van der Velden er 3-0 van en redde Daan Blij de spreekwoordelijke eer voor Excelsior Maassluis: 3-1. In de slotminuut kreeg Van der Velden nog een rode kaart voor een harde charge op Redouan Omar Ouali.

De uitslagen:
Scheveningen – Spakenburg 5-0
AFC – Excelsior Maassluis 3-1
HHC Hardenberg – GVVV 4-0
IJsselmeervogels – Jong Volendam 3-3
Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 1-2
ASWH – De Treffers 2-2
Katwijk – Noordwijk 3-2
TEC – Quick Boys 0-2

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD