Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse B: Yoran Popovic grote man bij HZVV, Putten, AZSV en Flevo Boys winnen ook tweede wedstrijd

OVERZICHT | Hoofdklasse B: Yoran Popovic grote man bij HZVV, Putten, AZSV en Flevo Boys winnen ook tweede wedstrijd

AZSV, Flevo Boys en SDC Putten zijn er zaterdagmiddag in geslaagd ook hun tweede duel in de Hoofdklasse B te winnen. Putten deed dat tegen De Dijk, AZSV tegen Genemuiden en Flevo Boys hield 3 punten over aan het duel met Noordscheschut. Ook opvallend was de ruime zege van HZVV op Urk, waarbij Yoran Popovic met 3 treffers zonder twijfel de grote man was.

SDC Putten is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Na de 1-5 zege op Noordscheschut bond de ploeg van Cesco Agterberg ook De Dijk aan de zegekar. Op het eigen sportpark werd met 3-0 gewonnen van de Amsterdammers. Het duurde even voordat de ban werd gebroken, maar na de 1-0 van Jordy van Selm in de 66ste minuut liep Putten in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog uit naar 3-0 door doelpunten van Joshua Driehuis en Rik Vermeij.

Ook AZSV heeft na 2 wedstrijden nog de volle buit. In het thuisduel met Genemuiden kregen beide ploegen mogelijkheden, maar werd er slechts 1 keer gescoord. Michel Vaags, vorige week ook al trefzeker, was in de 63ste minuut de maker van het enige doelpunt.

Noordscheschut zal na de eerste helft tegen Flevo Boys het gevoel hebben gehad dat er iets te halen was in Emmeloord. De promovendus speelde met veel inzet en kreeg de grootste kans; Nick Koster raakte na een kwartier spelen de paal. Flevo Boys kon er weinig tegenover zetten, maar tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. Younes El Gharmati zette de ploeg uit Emmeloord meteen na rust op voorsprong. Flevo Boys ging meer naar voren voetballen en kreeg veel meer kansen dan in het eerste bedrijf. Een kleine 20 minuten voor tijd leverde dit het tweede doelpunt op: Yume Ramos was de maker.

HZVV boekte de eerste zege van dit seizoen. Op eigen veld werd met 4-1 gewonnen van Urk. Aan het eind van een eerste helft waarin beide ploegen kansen kregen, maar HZVV wel de bovenliggende partij was, kreeg de ploeg uit Hogeveen een penalty na een handsbal. Yoran Popovic faalde niet en zette HZVV op 1-0. In de tweede helft trok de ploeg van Rick Mulder de wedstrijd in ruim een kwartier naar zich toe. Eerst was het Manusiwa die 3 minuten na rust een corner in de kruising joeg. Vervolgens was Popovic nog 2 maal trefzeker, waardoor er na ruim een uur spelen een 4-0 stand op het bord stond. Urk deed nog wel iets terug: de zogeheten eretreffer kwam op naam van Jelle de Boer.

Stroperig. Dat was het goede woord voor met name de eerste helft van de Friese derby tussen Buitenpost en ONS Sneek. Beide ploegen kregen kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk voor beide doelen werd het niet. De 0-0 ruststand was daarom ook een logische afspiegeling. Na de thee begon Sneek iets sterker aan het tweede bedrijf, maar het was Buitenpost dat in de 55ste minuut aan de leiding kwam. Rolf Dijk strafte een fout in de verdediging van ONS genadeloos af: 1-0. Een klein kwartier later kreeg de thuisploeg een penalty, die benut werd door Robin Huisman de Jong. Sneek kon er weinig meer tegenover zetten en zag vlak voor tijd ook nog Tom Arissen weggestuurd worden na zijn tweede gele kaart.

Na de nederlaag tegen Swift heeft Volendam de eerste driepunter van het seizoen binnen. In Nijkerk werd met 1-3 gewonnen van NSC. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Marnix Tissingh na ruim een halfuur spelen, maar in het restant van de eerste helft draaide Volendam de wedstrijd in haar voordeel om. Azeddine Sout en Jens Kras zorgden voor een 1-2 ruststand, laatstgenoemde gooide met de 1-3, tien minuten na rust, de wedstrijd in het slot.

Het meeste spektakel zat zaterdag ongetwijfeld in het treffen tussen Berkum en Eemdijk. Beide ploegen wonnen hun eerste duel overtuigend en dit was terug te zien op het veld. Johnsen Bacuna, die even daarvoor al een grote kans had gekregen, zette Berkum na een half uur spelen aan de leiding. Even later was het alweer gelijk, toen Bas Buimer die even daarvoor nog op Berkum-doelman Veurink was gestuit, een penalty benutte. Toch ging de ploeg uit Zwolle met een voorsprong aan de thee: Chris van der Meulen zette zijn ploeg op 2-1. Ook deze keer bleef de voorsprong niet lang op het bord. Invaller Armend Selimi maakte direct na rust opnieuw gelijk namens Eemdijk. Lang leek het erop dat beide ploegen genoegen zouden moeten nemen met een punt, maar een penalty in blessuretijd zorgde alsnog voor een Winnaar. Chris van der Meulen ging namens Berkum achter de bal staan en maakte zijn tweede van de wedstrijd: 3-2. Door de zege kent Berkum een prima competitiestart en is het, net als Putten, Genemuiden en Flevo Boys nog foutloos.

Zoals eerder deze week bekend werd, werd het duel tussen Swift en DETO afgelast.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse