Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Volendam nieuwe koploper, Swift verrast SC Feyenoord

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Volendam nieuwe koploper, Swift verrast SC Feyenoord

Volendam is de nieuwe koploper van de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. De ploeg won thuis van Achilles Veen (3-0) en zag concurrenten SC Feyenoord en Spijkenisse punten verliezen. De Rotterdammers verloren op eigen terrein van Swift (2-3) en DFS hield de ploeg uit Spijkenisse op 2-2.

SC Feyenoord – Swift
De gasten kwamen nog net binnen het kwartier op voorsprong in Rotterdam. Guido de Graaf was de maker van de openingstreffer (0-1).  Vijf minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Dennis Dinkgreve scoorde met een vrije trap. Nog net voor de pauze bracht SC Feyenoord de spanning weer terug in de wedstrijd. Ricardo Merrelaar kopte vanuit een goed genomen hoekschop raak (1-2). In de 57ste minuut was er gejuich te horen toen scheidsrechter Shukrula naar de stip wees in het voordeel van de thuisploeg. Het buitenkansje werd vervolgens benut door Quincy Oosterom (2-2).  SC Feyenoord ging op jacht naar de winst, maar kreeg het deksel op de neus vanuit een counter. Fidel Yilmaz was de maker van de beslissende treffer in het voordeel van Swift (2-3).

Overige uitslagen:
Capelle – FC ‘s-Gravenzande 0-1
Nootdorp – XerxesDZB 1-1
Smitshoek – FC Rijnvogels 3-1
Ter Leede – Zwaluwen 3-1
Volendam – Achilles Veen 3-0
DFS – Spijkenisse 2-2

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse