Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Volendam blijft koploper na zege op DFS, Achilles Veen stunt tegen FC ‘s-Gravenzande

OVERZICHT | Hoofdklasse A: Volendam blijft koploper na zege op DFS, Achilles Veen stunt tegen FC ‘s-Gravenzande

Volendam deed zaterdag uitstekende zaken in de hoofdklasse A. De ploeg was zelf te sterk voor DFS in Opheusden (1-3) en zag concurrent FC ‘s-Gravenzande verrassend onderuit gaan bij Achilles Veen (1-0). De lijstaanvoerder heeft nu een voorsprong van zes punten op de nummer twee.

DFS – Volendam
De koploper kwam na zes minuten aan de leiding door een doelpunt van Niels Springer (0-1). Volendam was sterker, maar wist het verschil in doelpunten pas zes minuten voor het einde van de wedstrijd te verdubbelen. Harry Zwarthoed was verantwoordelijk voor de 0-2. Even later bracht Corné Davelaar de spanning weer terug in de wedstrijd (1-2), maar het slotakkoord was voor Springer (1-3).

Achilles Veen – FC ‘s-Gravenzande
De thuisploeg kwam na 25 minuten spelen op 1-0. De aanval werd opgezet door Rico Geeroms en hij gaf de bal op Niek Wilborts die hard en zuiver in de hoek schoot, dit vanaf 25 meter (1-0). De uitspelende formatie moest na negen minuten spelen in de tweede helft verder met één man minder vanwege een rode kaart.

Uitslagen:
Capelle – Smitshoek 0-3
Achilles Veen – FC ‘s-Gravenzande 1-0
Spijkenisse – XerxesDZB 4-1
Jodan Boys – Zwaluwen 2-1
SC Feyenoord – Ter Leede 1-1
DFS – RKAV Volendam 1-3
Nootdorp – Jong FC Den Bosch 3-2

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse