Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse A: FC ‘s-Gravenzande wint topper in Spijkenisse, Volendam verslaat Swift

OVERZICHT | Hoofdklasse A: FC ‘s-Gravenzande wint topper in Spijkenisse, Volendam verslaat Swift

RKAV Volendam  is de nieuwe lijstaanvoerder in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. De ploeg won op het eigen sportcomplex met 3-1 van Swift. Spijkenisse ging in eigen huis onderuit tegen FC ‘s-Gravenzande (2-5) waardoor het van de eerste naar de derde plaats zakt op de ranglijst. Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Patrick Triep, hij was goed voor drie treffers.

RKAV Volendam – Swift
In de 28ste minuut kwamen de gasten op voorsprong door een doelpunt van Jesse Dingjan (0-1). Met deze tussenstand zochten de beiden teams de kleedkamers op. In de tweede helft was Volendam duidelijk sterker en dat kwam tot uiting in het verdere scoreverloop. In de 55ste minuut bracht Iwan Tol de thuisploeg weer naast Swift (1-1). Door treffers van Eric Veerman en Stephan Plat wist Volendam de drie punten binnen te slepen (3-1).

Spijkenisse – FC ‘s-Gravenzande 
In de zesde minuut wisten de gasten al op voorsprong te komen in Spijkenisse. Geklungel in de defensie van de thuisploeg werd afgestraft door Patrick Triep (0-1). Acht minuten later was het weer raak voor de gasten, een goed uitgespeelde counter resulteerde in de 0-2 van wederom Triep, dit op aangeven van Yuri Westhof. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de hoop op een goed resultaat weer terug bij Spijkenisse toe Marvin van der Pluijm de bal binnen schoot (1-2). Nog voor de pauze was het Adan El Fazazi die na een fraai opgezette aanval de 2-2 wist te noteren. In de tweede helft wist de uitploeg toch de wedstrijd weer naar zich toe te trekken door doelpunten van Yuri Westhoff (2x) en Patrick Triep (2-5).

Uitslagen:
Achilles Veen – Jodan Boys 2-0
Capelle – Jong FC Den Bosch 1-0
DFS – Zwaluwen 2-1
Nootdorp – SC Feyenoord 1-2
Smitshoek – Ter Leede 2-1
Spijkenisse – FC ‘s-Gravenzande 2-5
Volendam – Swift 3-1
XerxesDZB – FC Rijnvogels 0-1

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse