woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC keert terug naar Tweede Divisie en...

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC keert terug naar Tweede Divisie en HSC’21 ‘veilig’ na zege op Westlandia

TEC keert na één seizoen terug naar de Tweede Divisie. De ploeg van Frits van den Berk en Gery Vink versloeg JVC Cuijk met 0-4. HSC’21 en Blauw Geel ’38 spelen ook volgend seizoen in de Derde Divisie na een 0-2 zege op Westlandia. 

TEC kwam in Cuijk al vroeg aan de leiding dankzij een door Serhat Koç benutte strafschop. Nog voor rust tekende de vertrekkende topschutter voor de tweede van de middag, waarmee de oranjehemden met anderhalf been in de Tweede Divisie stonden. Na de pauze scoorde Matthieu van den Assem de 0-3, waarna Nick Hak de eindstand op 0-4 bepaalde.

Voor Jong FC Volendam blijft het noodzaak om kampioen te worden, omdat beloftenteams niet via play-offs mogen promoveren. De ploeg van Johan Steur behield het punt voorsprong op TEC dankzij een ruime zege op streekgenoot OFC. Martijn Kaars scoorde al na twee minuten de 1-0. Edip Biberoglu had even daarna een enorme kans op de gelijkmaker, maar scoorde niet. OFC liet zich flink gelden, maar evengoed was het Jong Volendam dat na rust de 2-0 maakte via Dani van der Moot. Halverwege de tweede helft bepaalde Kaars de eindstand op 3-0, mede omdat doelman Barry Lauwers zich onderscheidde in het Volendam-doel.

Het reeds gedegradeerde HBS verraste met een zege op Goes, dat in blakende vorm verkeerde de afgelopen weken. Tidde Tromp maakte al vroeg de 1-0. Steve Schalkwijk zorgde dat beide ploegen met 1-1 gingen rusten. Na rust schonk Matthijs Harthoorn HBS de zege. Voor Goes geen man over boord, aangezien de ploeg van Rogier Veenstra door het verlies van OFC evengoed nog periodekampioen kan worden.

In Heemskerk boekte OJC Rosmalen een krappe zege op ADO ’20. Jesse Dibbets maakte het enige doelpunt. Het was echter nog niet voldoende voor rechtstreeks handhaving, omdat Quick ’20 won van EVV: 1-0. Het doelpunt viel pas in blessuretijd en werd gemaakt door Jasper-Ewout van Breemen-Schneider. Ook Blauw Geel ’38 is veilig nadat het met liefst 1-4 op bezoek bij UNA won. Koen van der Zanden maakte al na 2 minuten de 0-1, maar een klein kwartier daarna zorgde Brian Boogers voor de 1-1. De Veghelse ploeg ging echter evengoed met een 1-2 voorsprong rusten dankzij een goal van Joey Hellstern. UNA drong na rust flink aan en trof onder meer de paal. Het werd echter niet geholpen door het feit dat doelman Yannick Derix in de slotfase met rood van het veld moest vanwege hands buiten de ‘zestien’. Vlak voor tijd viel de bevrijdende 1-3 en weer was Van der Zanden trefzeker. Ben van den Nieuwenhof bracht daarna de eindstand op 1-4.

HSC’21 speelde zich veilig door in Naaldwijk met 0-2 te winnen van Westlandia. Stef Ottink en Bas Postma waren verantwoordelijk voor de doelpunten. De 40-jarige Marko van der Knaap kreeg bij Westlandia een publiekswissel in zijn laatste thuiswedstrijd. Hij stopt na dit seizoen en wordt technisch manager.

De uitslagen:
ADO’20 – OJC Rosmalen 0-1
Quick’20 – EVV 1-0
OSS ’20 – Dongen 1-2
Hercules – Quick 2-4
HBS – GOES 2-1
Westlandia – HSC’21 0-2
UNA – Blauw Geel’38 1-4
Jong Volendam – OFC 3-0
JVC Cuijk – TEC 0-4

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD