dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOVERZICHT Derde Divisie Zondag: HSC'21 pakt koppositie, eerste zege FC Lienden, UNA,...

OVERZICHT Derde Divisie Zondag: HSC’21 pakt koppositie, eerste zege FC Lienden, UNA, Quick en Westlandia

HSC’21 heeft Groene Ster afgelost als koploper in de Derde Divisie Zondag. FC Lienden, UNA, Quick en Westlandia wisten eindelijk hun eerste zege te boeken. Dat betekende wel opnieuw een nederlaag voor DEM en Blauw Geel ’38.

FC Lienden heeft eindelijk haar eerste zege te pakken. De winnende treffer tegen ADO’20 viel echter wel pas diep in blessuretijd en werd gemaakt door Djamel Boerstra. Eerder had Luc Schuffelen de Heemskerkers al vroeg in de wedstrijd aan de leiding gebracht na een ingestudeerde hoekschop. Halverwege de eerste helft volgde het antwoord van Lienden. Salim Mansouri schoot een vrije trap binnen. Lienden zocht vervolgens lang naar de voorsprong en vond die zoals gemeld in de dying seconds.

Ook Westlandia smaakte voor het eerst het zoet van een overwinning. Na een gelijkopgaand eerste half uur tegen Blauw Geel ’38 kopte Steve van Kesteren de 1-0 binnen. In de slotfase van de wedstrijd maakte Giovially Serbony de bevrijdende 2-0, tevens eindstand.

De eerste zege was er tevens voor het Haagse Quick. De enige treffer van de wedstrijd viel al na 40 seconden en kwam van Rachid Bouyaouzan. DEM speelde een groot deel van de tweede helft met tien man door een directe rode kaart voor Robert Groot, die een elleboog zou hebben uitgedeeld.

Hercules heeft het altijd lastig met EVV en daar bleek vanmiddag geen uitzondering op. Reno Kochanowski maakte na twintig minuten met een schot van afstand de 0-1, vlak voor rust maakte Rick Polman er 0-2 van. Direct na rust besliste Siem van Dijkck het duel met de 0-3. Vlak voor het eindsignaal redde Floris Burgers de eer voor de Utrechters, wat leidde tot een 1-3 eindstand.

Koploper Groene Ster morste twee punten tegen Dongen. Chefrino Eind zette de Limburgers al vroeg aan de leiding. Dongen kreeg halverwege de eerste helft een uitgelezen kans om gelijk te maken, maar een strafschop van Jan jr Gerrits werd door doelman Lennart Quaden gestopt. Na rust viel de gelijkmaker alsnog. Het was invaller Ridouan Kasrioui die koud in het veld de 1-1 binnenkopte.

HSC’21 verstevigde haar tweede plaats op de ranglijst met een zege op Gemert. Desney Bruinink maakte al na zes minuten spelen de 1-0 uit voorbereidend werk van Stef Ottink. Een benutte strafschop door Diego van der Weide betekende de 2-0. Ottink scoorde zelf de 3-0. Door de remise van Groene Ster mag HSC’21 zich nu de nieuwe koploper noemen.

Het duel tussen OFC en Hoogland ontbrandde pas na rust. OFC kwam vlak na rust op 1-0, maar Oskar van Logtestijn maakte met nog ruim een kwartier te spelen gelijk: 1-1. Vlak voor tijd schonk Tim Freriks OFC alsnog de zege: 2-1.

UNA toonde veerkracht tegen de beloften van ADO Den Haag. De Veldhovense ploeg ging rusten met een 0-2 achterstand. Halverwege het tweede bedrijf maakte Niek van Boekel de aansluitingstreffer. In minuut 82 scoorde Mart van de Gevel de gelijkmaker en rook UNA de zege. Die kwam er ook door wederom een treffer van Van de Gevel: 3-2.

De uitslagen:
ADO’20 – FC Lienden 1-2
Quick – DEM 1-0
Hercules – EVV 1-3
Westlandia – Blauw Geel’38 2-0
Groene Ster – Dongen 1-1
HSC’21 – Gemert 3-0
UNA – Jong ADO Den Haag 3-2
OFC – Hoogland 2-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD