Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Noordwijk en Quick Boys maken geen fout, Eemdijk stunt tegen FC Lisse

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Noordwijk en Quick Boys maken geen fout, Eemdijk stunt tegen FC Lisse

In de strijd om het kampioenschap is DVS’33 definitief afgevallen na een 1-1 gelijkspel tegen ASWH. Noordwijk en Quick Boys maakten geen fout. De grootste stunt was echter die van Eemdijk, dat FC Lisse met 3-0 versloeg. ASWH en Jong FC Groningen hebben goede papieren in de derde periode.

Deze speelronde benaderen we ditmaal vanuit de drie belangrijkste invalshoeken: de titelstrijd, de race om lijfsbehoud en de strijd om de derde periodetitel. Dit gebeurde er in speelronde 29:

De titelrace
Noordwijk boekte een zwaarbevochten zege op Jong FC Groningen, waarbij vooral het begin knetterend was. Al na twee minuten kwamen de Groninger beloften op 0-1 via Lars Kramer, maar een minuut later kreeg Noordwijk een strafschop na een overtreding op Tjeerd Westdijk, die feilloos werd benut door Thomas Reynaers. Vlak voor rust kwam de ploeg van Kees Zethof op 2-1, toen Nick van Staveren matig verdedigen van Jong Groningen afstrafte. Na rust was Jong Groningen meerdere malen dichtbij de gelijkmaker, maar Noordwijk wist met kunst en vliegwerk de zege over de streep te trekken. Dat lukte ook Quick Boys op bezoek bij Achilles ’29. Het werd een doelpuntrijk duel op de Heikant. Al na één minuut opende Jesse van Nieuwkerk, Speler van de Week afgelopen speelronde, de score met een vlammend schot in de kruising. Een minuut later was het alweer gelijk: 1-1. Na ruim een half uur maakte Kay Tejan de 1-2, tevens ruststand. Een strafschop hielp Quick Boys na rust aan de 1-3, benut door Cem Sahin. Vijf minuten later tekende Van Nieuwkerk voor zijn tweede en stond het 1-4. Normaal gesproken over en sluiten, maar in Groesbeek werd het nog spannend. Kevin Schmidt maakte namelijk een kwartier voor tijd de 2-4 en toen twee minuten later Yunus Efe voor de 3-4 zorgde, kneep Quick Boys hem flink. In plaats van de gelijkmaker viel echter de 3-5, gescoord door Kay Tejan.

In de bespiegelingen om het kampioenschap kunnen we definitief afscheid nemen van DVS’33. De Ermeloërs kwamen op bezoek bij ASWH na 7 minuten spelen op achterstand toen Jesper van den Bosch balverlies in de DVS-verdediging afstrafte: 1-0. Halverwege de eerste helft maakte Frank van den Burg uit een hoekschop de 1-1. Daar bleef het ook bij. Voor ASWH een belangrijk punt, want de ploeg van Cesco Agterberg doet zodoende nog vol mee om de derde periode.

Derde periode
De derde periode lijkt te gaan tussen Quick Boys, Noordwijk (dat al een periode heeft), ASWH en Jong FC Groningen (dat na dit seizoen de competitie verlaat). Zodoende spitst de strijd zich tussen Quick Boys en ASWH. De Katwijkers hebben na zes gespeelde duels twee punten meer dan de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht. Harkemase Boys heeft vier punten minder dan Quick Boys.

Strijd om lijfsbehoud
Onderin kon SJC niet stunten tegen Hoek. Op sportpark Denoek opende Karim Bannani in een matige eerste helft na ruim een half uur de score. Twintig minuten voor het einde scoorde Ruben de Jager de 2-0, gevolgd door de 3-0 van Akindayini. Rick van Dijk redde de Noordwijkse eer met de 3-1. Achilles ’29, dat deze week een punt verloor vanwege het niet tijdig of volledig voldoen aan de licentie-eisen met betrekking tot de financiële stukken, verloor zoals reeds gememoreerd met 3-5 van Quick Boys en blijft zodoende 17e. De Dijk, nummer 18, hield geen punten over aan het bezoek aan Harkemase Boys. Iloba Achuna maakte na een half uur de 1-0, direct na rust maakte Henny Bouius de 2-0. Enig perspectief kreeg De Dijk toen het Harekiet Johnny de Vries kort daarna met zijn tweede gele kaart zag vertrekken, maar de Amsterdammers wisten niet te profiteren. In tegendeel: Kevin Mennega maakte na een weergaloze actie van Beimers de 3-0. Mick Christophersen bepaalde de eindstand op 3-1 met een treffer vlak voor tijd. Kortom, geen punten voor SJC, Achilles ’29 en De Dijk.

Daardoor kreeg de stunt van Eemdijk extra cachet. De groenen uit Bunschoten-Spakenburg profiteerden eerder al van het strafpunt voor Achilles en haalden nu bonuspunten tegen FC Lisse. De thuisploeg was direct al dreigend en werd na een half uur beloond met de 1-0 van Yannick Bouw. Kort daarna maakte Renco van Eeken uit een vrije trap de 2-0. Vlak voor het eindsignaal maakte Bouw ook zijn tweede en bepaalde hij de eindstand op 3-0.

De uitslagen:
VVOG – ODIN’59 0-5
HSV Hoek – SJC 3-1
DOVO – ONS Sneek 2-1
Noordwijk – Jong Groningen 2-1
Ajax zaterdag – SteDoCo 4-2
Harkemase Boys – De Dijk 3-1
Eemdijk – FC Lisse 3-0
ASWH – DVS’33 1-1
Achilles’29 – Quick Boys 3-5

Meer over Derde Divisie