vrijdag, januari 28, 2022
HomeCompetitiesDerde DivisieOranje-international Smith maandag weer op trainingsveld SteDoCO: 'Door Beach Soccer te spelen...

Oranje-international Smith maandag weer op trainingsveld SteDoCO: ‘Door Beach Soccer te spelen in de zomer steeds fitter’

Mark Smith start maandagavond met zijn ploeggenoten van SteDoCo de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De doelverdediger heeft echter tijdens de zomerperiode niet stil gezeten, komend weekend staat hij weer onder de lat bij het Nederlandse Team Beach Soccer dat drie interlands zal spelen in Marokko.

Udinese
De international van Oranje speelt al meerdere jaren op hoog niveau Beach Soccer waarbij hij ook al uitkwam in de Italiaanse competitie. ,,Ik speel al sinds 2013 Beachsoccer en ben destijds begonnen bij de club Lansingerland. Dit was mijn ‘eigen’ club en daar hebben wij in zes jaar tijd onwijs mooie jaren meegemaakt in de Eredivisie, Champions League en enkele internationale toernooien. In 2015 heb ik nog drie jaar Beach Soccer gespeeld voor het Italiaanse Udinese, waarmee ik in de Serie A speelde. Nadat onze dochter geboren werd besloot ik daarmee te stoppen omdat het niet meer te doen was om ieder weekend heen en weer te reizen van Nederland naar Italië”, aldus Smith tegenover Voetbal247.

Eredivisie
De doelman wist zich binnen twee jaar op te werken tot international en dat via de club waar hij zelf de grondlegger van was. ,,In 2015 tot op heden heb ik met het Nederlands elftal verschillende kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het EK en WK en mooie toernooien meegemaakt in Portugal en Israël. In 2018 besloot ik om te stoppen met Beachsoccer Langslingerland. De tijd en energie die ik daarin moest stoppen werd te veel. Het werd ieder jaar moeilijker om spelers, sponsoren en leden te vinden die ieder jaar klaar konden staan voor de club. Beach Soccer Zeeland gaf daarna aan dat de deur voor mij daar open stond waarna ik besloot om deze kans met beiden handen aan te pakken. Momenteel staan wij bovenaan in de Eredivisie en hoop ik weer de landstitel te kunnen grijpen met deze ploeg.”

Problemen
Clubs staan naar zeggen van Smith op zijn zachts gezegd niet te juichen als spelers in de zomerperiode uit willen komen voor een club in de Beach Soccer-competitie. De doelman is het totaal niet eens met de door de clubs gebruikte argumenten.  ,,Waar ik mij vreselijk aan stoor in Nederland is dat veel clubs er een probleem van maken dat spelers in de zomerperiode Beach Soccer spelen. Het is een van de meest veilige sporten die er bestaat omdat er weinig tot geen contact mag zijn in de duels. Veel trainers en clubs blijven echter steeds aangeven dat ze liever niet willen dat de spelers voetballen voor Beach Soccer-teams. Ik ben van mening dat je door Beach Soccer te spelen in de zomerperiode je fit blijft en fitter wordt. Dat merk ik zelf ook, ik ben nooit een loopwonder geweest maar door deze wedstrijden te spelen ben ik veel fitter. Wedstrijden duren 3×12 minuten zuivere speeltijd en je bent continue in beweging. Daarbij speel je ook nog eens twee wedstrijden op een dag dus je kunt niet zeggen dat je niets doet. Ik heb altijd wel de regel dat zodra het veldvoetbal weer start ik in dat seizoen weer stop met Beach Soccer, maar dat lijkt mij logisch.”

SteDoCo
Smith is dit weekend weer actief voor Oranje, maar maandagavond gaat de focus weer helemaal op SteDoco dat ook komend seizoen moet presteren in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal.  ,,In totaal heb ik nu ruim vijftig interlands gespeeld en dit weekend staan er met Oranje weer wedstrijden op het programma in Marokko. We spelen daar tegen het gastland, Oman en Algerije. Tijdens dit toernooi kunnen wij punten scoren om hoger op de wereldranglijst te komen. Als dat lukt kun je een ‘makkelijkere’ loting krijgen voor de EK en WK kwalificatietoernooien. Ik vertrek op maandagochtend vanuit Marokko zodat ik maandagavond weer op het veld kan staan bij SteDoCO. De andere spelers vertrekken op dinsdag, maar ik wil aanwezig zijn bij de eerste training van mijn club”, besluit Smith zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]