zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsTECOpzienbarende transfer: Marciano Mengerink volgend seizoen naar TEC

Opzienbarende transfer: Marciano Mengerink volgend seizoen naar TEC

Het is geen woord te veel gezegd en geschreven wanneer gesteld wordt dat de komst naar TEC van Marciano Mengerink een van de opvallendste transfers is van de laatste weken. De 31-jarige aanvaller komt met ingang van volgend seizoen over van Katwijk, waar hij de afgelopen acht seizoenen speelde. Hij was jaren basisspeler, maar de laatste tijd zat hij met regelmaat op de bank. In zijn Katwijk periode kwam Mengerink niet minder dan 171 keer uit voor de hoofdmacht; scoorde 105 keer en gaf 31 assists. Een lijst waar je met recht trots op mag zijn. Via FC Zutphen, stapte hij over naar SDV Barneveld waar hij opviel bij zowel binnen-als buitenlandse scouts. Het gevolg? In 2013 een overstap naar het Engelse FC Barnet. Een kortstondig avontuur want een jaar later was hij weer in Nederland om aan te sluiten bij de Katwijk, waar hij dit seizoen afmaakt.

Maciano Mengerink is blij met zijn overstap naar het “andere”oranje:
“ Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Katwijk, maar ik ben een liefhebber die het liefst elke week wil spelen. En met dat idee in mijn achterhoofd ben ik verder gaan kijken om uiteindelijk  volgend seizoen uit te komen bij TEC, waar ik met mijn kwaliteiten en ervaring hopelijk nog van meerwaarde kan zijn”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD