dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieOpmerkelijk: RKC Waalwijk maakt vijf miljoen euro winst

Opmerkelijk: RKC Waalwijk maakt vijf miljoen euro winst

RKC Waalwijk heeft het seizoen 2016-2017 afgesloten met een opvallend hoge winst. De Brabantse club noteerde een winst van vijf miljoen euro en dat op een begroting van ‘slechts’ 3,2 miljoen euro, meldt het Brabants Dagblad.

Stadiondeal
De spectaculaire winst is niet het gevolg van een lucratieve transfer of een nieuwe investeerder uit het Midden-Oosten, de mooie cijfers zijn het gevolg van de verkoop van het stadion. ,,Reden voor dat extreem hoge bedrag is de verkoop van het gemeentelijke stadion, waardoor ook de schuld van de Waalwijkse club aan de gemeente wegviel. Bovendien besloten investeerders hun vorderingen op de club te laten schieten. Dat waren de belangrijkste stappen in het gezondmakingsproces van de club”, schrijft de krant.

Spelersbudget
Evengoed lijkt RKC het financieel weer aardig op de rit te hebben. De Waalwijkse club boekte voor het derde jaar op rij winst. Afgelopen seizoen kon daardoor onder meer het spelersbudget worden verhoogd naar 900 duizend euro.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD